Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις
Ανακοίνωση σχετικά με τις αναφορές βουλευτών ...

Ανακοίνωση σχετικά με τις αναφορές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σχετικά με τις βουλευτικές αποζημιώσεις εξέδωσε το Κομουνιστικό Κόμμα.

«Οι τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις βουλευτικές αποζημιώσεις, με επιλεκτικές αναφορές σε επί μέρους ζητήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με ένα δήθεν φιλολαϊκό προσωπείο, για να συγκαλύψουν την συναίνεση τους στις αντιλαϊκές πολιτικές που σφαγιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για μια ακόμα φορά επισημαίνει τις προτάσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει στην Βουλή:

- Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό φορέα που ήταν πριν την εκλογή τους ασφαλισμένοι, με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους άλλους εργαζόμενους.

- Δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές.

2. Επανειλημμένα επίσης το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις για να μπορεί να γίνει έστω και στοιχειώδης έλεγχος του «πόθεν έσχες»:

- Να μετατραπούν υποχρεωτικά σε ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιριών και οι διάφοροι τίτλοι του δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα που επίσης είναι ανώνυμα. Σε διαφορετική περίπτωση όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι κανένας ουσιαστικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει.

- Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από την χώρα.

- Να καταργηθούν το φορολογικό, το τραπεζικό, το εμπορικό και το επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής.

Ακόμα όμως και τα ελάχιστα αυτά μέτρα που χρόνια τώρα προτείνει το ΚΚΕ σκοντάφτουν στην πεισματική άρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και όσων υποκριτικά σήμερα σηκώνουν την ρομφαία της κάθαρσης.