ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να μην καθυστερήσει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Θεοδωράκης: Να μην καθυστερήσει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Επίσπευση της σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε σήμερα, Δευτέρα (29/02/2016) ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επικαλούμενος τις κρίσιμες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό.

«Πήρα εγώ, με ευθύνη μου, ως ενδιάμεσος, το γραφείο του πρωθυπουργού και είπα να μην καθυστερήσει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, να γίνει τη Δευτέρα, την Τρίτη, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Να υπάρξει μία εθνική γραμμή στο κορυφαίο θέμα που μας απασχολεί αυτές τις μέρες. Δεν έχω απάντηση, δυστυχώς, για το πότε θα γίνει το συμβούλιο των αρχηγών», δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM».

«Είναι αξεπέραστα τα προβλήματα. Δείτε τι γίνεται με το προσφυγικό. Η κυβέρνηση καθυστέρησε. Δεν θα συζητήσω για τις ευθύνες το 2015. Πιστεύει κανείς ότι μία κυβέρνηση, ένας υπουργός μπορεί να πάρει τολμηρές και πολλές φορές δύσκολες αποφάσεις γι’ αυτό το μεγάλο θέμα; Δεν θα πάρει κανείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έγινε ένα ωραίο “πηγαδάκι” στο συνέδριο. Kάποια στιγμή βρέθηκα με τον κύριο Μητσοτάκη και την κυρία Γεννηματά και συζητήσαμε ότι πρέπει να έχουμε μία υπεύθυνη συμπεριφορά στο προσφυγικό», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Στ. Θεοδωράκης.