ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά: Ας χαμηλώσουμε όλοι το βλέμμα και να δούμε τις λάσπες της κάθε Ειδομένης

Φ.Γεννηματά: Ας χαμηλώσουμε όλοι το βλέμμα και να δούμε τις λάσπες της κάθε Ειδομένης
«Να δούμε εκεί, στις λάσπες της κάθε Ειδομένης, τα παιδιά που ζητούν προστασία, ασφάλεια και δικαιοσύνη», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά στα κοινωνικά δίκτυα

«Η ελπίδα γεννιέται ακόμα και στο κρύο και τις λάσπες μιας Ευρώπης της υπεροψίας και των διαπραγματεύσεων "υψηλού επιπέδου"», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή τη γέννηση ενός μωρού στην Ειδομένη.

«Ας χαμηλώσουμε όλοι το βλέμμα και να δούμε εκεί, στις λάσπες της κάθε Ειδομένης, τα παιδιά που ζητούν προστασία, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Και τότε να πράξουμε το καθήκον μας. Τέρμα στα ψέματα», τόνισε στο μήνυμά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Να επιμείνει στην εθνική γραμμή που χαράχθηκε στο Συμβούλιο των Αρχηγών, για το προσφυγικό, κάλεσε η Φ. Γεννηματά τον πρωθυπουργό

Μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η αναβολή απόφασης για το προσφυγικό, δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" σημειώνει πως «οι οιωνοί για δεσμευτικές και ρεαλιστικές αποφάσεις δεν είναι καλοί...οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται και οι κίνδυνοι αυξάνονται για τη χώρα».

Η κ. Γεννηματά καλεί τον πρωθυπουργό να επιμείνει στην εθνική γραμμή που χαράχθηκε στο Συμβούλιο των Αρχηγών και «να διαπραγματευθεί ουσιαστικά, χωρίς εκπτώσεις, υποχωρήσεις, συμψηφισμούς και παραχωρήσεις». Συμπληρώνει πως «η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει, η Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα της προσφυγικής κρίσης».

Τέλος, απευθύνει νέα πρόταση προς το Ποτάμι για διάλογο με σκοπό τη συγκρότηση μιας ισχυρής, προοδευτικής παράταξης.

Σχετικές ειδήσεις