ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Σαμαράς στην καταψήφιση του νέου πακέτου στήριξης

Επιμένει ο Σαμαράς στην καταψήφιση του νέου πακέτου στήριξης
«Δε δίνω συναίνεση στο λάθος», επιμένει ο Α. Σαμαράς...

Αποφασισμένος να μην υπερψηφίσει το νέο πακέτο στήριξης είναι πρόεδρος της ΝΔ, αφού φέρεται να μην διακρίνει καμία διάθεση της κυβέρνησης να προβεί σε αυτό που ο ίδιος έχει θέσει ως προϋπόθεση «συναίνεσης», την αλλαγή πολιτικής.

«Δε δίνω συναίνεση στο λάθος», επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς καθώς όπως εκτιμά, η σκληρή -σύμφωνα με κάποιους- στάση του, δίνει την δυνατότητα να παραμείνει ανοιχτή η προοπτική μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης.

«Πιστεύω πως όσο οι στόχοι του προγράμματος πέφτουν απελπιστικά έξω, τόσο ωριμάζει στους εταίρους μας η ιδέα ότι το πρόγραμμα πρέπει να αναθεωρηθεί. Αλλά διαπραγμάτευση δεν σημαίνει ‘’διόρθωση του λάθους’’ που μου δίνουν, σημαίνει ότι ζητώ να αλλάξει το λάθος οριστικά.

Όσο αρνούμαι τη ‘’συναίνεση στο λάθος’’, τόσο αφήνω ανοιχτή την προοπτική μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης για να το διορθώσουμε τελικά», σημείωσε μάλιστα ο ίδιος, με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, αναπτύσσοντας τη θέση του και υπερασπιζόμενος την στάση που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση παρά τις επίμονες και δημόσιες έξωθεν πιέσεις.

Δε λέμε «όχι σε όλα»

Ωστόσο το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, μοιάζει να αγωνιά ώστε να μη δοθεί προς την κοινωνία η εντύπωση πως η ΝΔ, ασκεί μια παλαιοκομματική, μικροπολιτική πολιτική που «θυμίζει την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα κορυφαία στελέχη επιχειρούν στις δημόσιες παρεμβάσεις του να υπογραμμίζουν πέραν των επιφυλάξεων ή των διαφοροποιήσεών τους και τα θετικά σημάδια που διακρίνουν.

Έτσι βουλευτές, τομεάρχες ακόμη και ο ίδιος ο αρχηγός της γαλάζιας παράταξης αναγνωρίζουν πως με τη συμφωνία της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης υπήρξε βελτίωση των όρων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι για να υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα στην οικονομία πρέπει αυτά να συνδυαστούν με την πολυπόθητη επανεκκίνησή της.