ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ρωσικής Βουλής: Θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ρωσικής Βουλής: Θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος

Στη Θεσσαλονίκη φτάνει το μεσημέρι της Δευτέρας (04/07/2016) ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμα της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν για τις εργασίες της 23ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).

Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας της ΔΣΟ Γιάννης Αμανατίδης, στις 18:30. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στη συνέχεια οι δυο τους θα μιλήσουν στην τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ και αμέσως μετά θα εγκαινιάσουν την έκθεση φωτογραφιών και χαλκογραφιών με τίτλο «Άθως: Το Αγιον Ορος» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Πριν από τη συνάντηση με το Νίκο Βούτση ο Σεργκέι Ναρίσκιν θα επισκεφθεί τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και τα συμμαχικά νεκροταφεία «Ζεϊτενλικ».

Αύριο ο κ. Ναρίσκιν, συνοδευόμενος από τον κ.Αμανατίδη, θα μεταβεί στο Άγιον Ορος και θα επισκεφθεί τις Καρυές και τη Μονή Αγίου Παντελεήμονος, καθώς φέτος συμπληρώνονται χίλια χρόνια παρουσίας Ρώσων μοναχών στη μοναστική πολιτεία του Άθω.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων