ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγνωστος αριθμός τροπολογιών και δύο νομοσχέδια πριν «κλείσει» η Βουλή

Αγνωστος αριθμός τροπολογιών και δύο νομοσχέδια πριν «κλείσει» η Βουλή

Δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομίαςπεριλαμβάνειο προγραμματισμός για τηντελευταία πριν από την διακοπή των εργασιών της Βουλής

Στη Βουλή προετοιμάζονται για τροπολογίες επειγουσών και άλλων υποθέσεων, μέσω της κατάθεσης προς ψήφιση αγνώστου έως τώρα αριθμού.

Ηδη στο ένα εκ των δύο προαναφερθέντων νομοσχεδίων έχουν ενταχθεί προς έγκριση πέντε υπουργικές τροπολογίες (μεταξύ αυτών για «παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης κεραιοσυστημάτων ραδιοφωνικών σταθμών», «σχολές εκπαίδευσης και εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών» και «ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Ναυτιλίας»).

Παράλληλα, εισάγονται στις αρμόδιες επιτροπές προς επεξεργασία τη Δευτέρα το τελευταίο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση» και δύο ημέρες αργότερα νέο σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομικών – πάλι με κεντρικό θέμα ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας.

Το τριήμερο Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, προγραμματίστηκαν νέες συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας», ενώ για τη Δευτέρα σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής της Βουλής «για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών».

Η εξεταστική επιτροπή πρόκειται να συνεχίσει τις εργασίες την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, όταν αναμένεται να τεθούν προς διευθέτηση και ορισμένες θεωρούμενες εκκρεμότητες με βάση δημοσίευμα της Καθημερινής όπως η ψήφιση πιθανών μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η προώθηση αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής και η συζήτηση επί του κειμένου «Απόφασης» στο οποίο κατέληξε ολοκληρώνοντας τις εργασίες της η διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές.

Σχετικές ειδήσεις