ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθύνες Κυρίτση στους «προηγούμενους»: Προσπάθεια να περιοριστούν οι πλειστηριασμοί

Ευθύνες Κυρίτση στους «προηγούμενους»: Προσπάθεια να περιοριστούν οι πλειστηριασμοί

«Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση. Όταν κινητοποιείται ο κόσμος ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα» ανέφερε για τους πλειστηριασμούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, σχολιάζοντας τον θόρυβο για το θέμα και τη λύση που έδωσε η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς, κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό και νομίζω ότι θα αποδώσει».

Επέκρινε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας: «εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση».

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους "άλλους", υπονομεύεται η διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Κυρίτσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. «Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις διαφορές απόψεων ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι ένα κόμμα πολιτικής ενότητας με τάσεις ιδεών και πολιτικής, μού φαίνεται απολύτως θεμιτό».

Σχετικές ειδήσεις