ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Άδικη αλλά δεσμευτική η απόφαση του ΣτΕ

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Άδικη αλλά δεσμευτική η απόφαση του ΣτΕ

«Το τσάμπα και η πειρατεία θα τελειώσουν» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση πολιτικής αποσταθεροποίησης από την απόφαση του ΣτΕ.

Άδικη απόφαση που στερεί τα χρήματα από τον ελληνικό λαό χαρακτήρισε την ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς.

«Η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί αίσθημα αδικίας» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη, προαναγγέλλοντας την κατάθεση τη Δευτέρα στη Βουλή ρύθμισης - γέφυρα, μέχρι να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο. «Ούτε οι συχνότητες είναι δωρεάν, ούτε η ανομία θα συνεχιστεί, ούτε θα λειτουργούν τα κανάλια χωρίς προϋποθέσεις. Ο διαγωνισμός έφερε 255 εκ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια σε μια πολύ δύσκολη για την πατρίδα περίοδο. Δυστυχώς υπήρξε αυτή απόφαση».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα παραίτησής του από την κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις», συμπληρώνοντας ότι «η αεροπειρατεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί».

Κλείνοντας έστειλε σαφές μήνυμα πως «όσοι ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης, να αλλάξουν πλευρό».

«Όσοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας, τους λέμε ευθαρσώς να το ξεχάσουν. Μπορεί να καθυστέρησε η προσπάθεια να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά και τάξη θα μπει και θα είναι πολύ αυστηρή και δωρεάν δεν θα μπορούν να εκπέμπουνΔιαγωνισμός που έδωσε ντε φάκτο ένα τίμημα, μία αποτίμηση για την αξία που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσοι χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες σε πανελλαδική εμβέλεια. Το τίμημα θα είναι ανάλογο και θα πρέπει να φέρει στο δημόσιο τα ίδια έσοδα.Με βάση την απόφαση γυρίζουμε σε καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει «αντισυνταγματικό». Ο ομιλών δεν έχει υπογράψει το καθεστώς νόμιμης λειτουργίας που υπέγραφαν για να νομιμοποιήσουμε το καθεστώς κατάληψης των συχνοτήτων - και αυτή τη στιγμή, κανένα απ' τα κανάλια δεν έχει ούτε άδεια, ούτε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ:

Σχετικές ειδήσεις