ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Κεντρική πολιτική μας οι ανανεώσιμες πηγές

Γ. Παπανδρέου: Κεντρική πολιτική μας οι ανανεώσιμες πηγές
Από το Πικέρμι αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες που έχει η χώρα...

Στις τεράστιες δυνατότητες που έχει η χώρα από την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναφέρθηκε από το Πικέρμι ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι τόσα χρόνια είχαν μείνει αναξιοποίητες.

«Οι ανανεώσιμες πηγές αποτελούν πια κεντρική πολιτική μας η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα το να στηριζόμαστε στις δικές μας και όχι σε δάνειες δυνάμεις, αλλά και μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

«Με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ανοίγονται προοπτικές εξαγωγών για την κατασκευαστική βιομηχανία σε τομείς όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί στην τεχνολογική καινοτομία», είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η προσπάθεια θα συμβάλλει ώστε «σιγά-σιγά το σύνολο των νοικοκυριών στην χώρα μας να μπει σε προγράμματα συντήρησης και εξοικονόμησης ενέργειας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τους δημόσιους αλλά και τους ιδιωτικούς φορείς».

Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας ότι «είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προχωράει στην πράξη και ταυτόχρονα εισάγει την χώρα μας σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός αυτήν την ώρα προεδρεύει σύσκεψης στο ΚΑΠΕ για την «πράσινη» ανάπτυξη με έμφαση στις επενδύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη, καθώς και τον Τζέφρι Σακς, διευθυντή του Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ και ειδικός σύμβουλος του πρώην γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν αλλά και του νυν γενικού γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.