ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκανδαλίδης: «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ιδεολογική ανασυγκρότηση»

Κ. Σκανδαλίδης: «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ιδεολογική ανασυγκρότηση»
Το κώδωνα του κινδύνου κρούει για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης...

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητάει η Εθνική Συνδιάσκεψη του κινήματος το Σάββατο, να αποτελέσει αφετηρία για την ανασυγκρότηση του κόμματος, επισημαίνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ ή θα αναγεννηθεί ή θα το ξεπεράσει η ιστορία»

Παράλληλα, τονίζει πως το πρόβλημα του κινήματος του «δεν βρίσκεται στα ονόματα των διαδόχων του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά στο διάδοχο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής που ολημερίς το χτίζαμε, το βράδυ γκρεμιζόταν».

Μάλιστα, καταλογίζει άγνοια κινδύνου σε όσους «δεν βλέπουν ούτε στο ένα μέτρο πέρα από την μύτη τους», ενώ δηλώνει πως το μεταρρυθμιστικό αίτημα είναι το κυρίαρχο αιτούμενο για το διάδοχο ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά τα φετινά γενέθλια του κινήματος, ο κ. Σκανδαλίδης επισημαίνει πως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η προγραμματική και ιδεολογική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, γύρω από το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο και τη δικαιότερη κατανομή του πλούτου.

Τέλος, παραδέχεται πως στο εσωτερικό του κόμματος του, δίνετε πολλές φορές η αίσθηση πως υποβόσκει η αντιπαράθεση του παλιού και του νέου και για αυτό θα πρέπει να «λειτουργήσουν ξανά οι συλλογικές δομές, οι νομιμοποιημένες και αιρετές σε όλο το σώμα του κυβερνητικού και κομματικού σχηματισμού» για το αύριο της παράταξης.