Μητσοτάκης: Στόχος μας η μείωση φόρων και το «συμμάζεμα του κράτους»

Μητσοτάκης: Στόχος μας η μείωση φόρων και το «συμμάζεμα του κράτους»

Για μείωση φόρων, αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και «συμμάζεμα του κράτους», έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το Σάββατο (6/5).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως δεν θα δεχθεί ένα «χαλαρό» Δημόσιο, με τη μορφή που έχει σήμερα, αλλά και τις σπατάλες στις ΔΕΚΟ, «δεν θα κάνω απολύσεις αλλά δεν θα δεχθώ μονιμοποίηση υπαλλήλων», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την φορολογία ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «υπάρχει περιθώριο», κατηγορώντας την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση και προσθέτοντας πως το «περίσσευμα από το μάζεμα του κράτους θα στραφεί σε φοροελαφρύνσεις».

«Το πρώτο μας μέλημα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προέβλεψε, «όση περισσότερη λιτότητα μας ζητάνε τόσο περισσότερο η οικονομία μας θα βουλιάζει στη λιτότητα».

Παράλληλα, ερωτώμενος για το αν θα πειθαρχήσει στις απαιτήσεις των δανειστών να δεσμευτεί ότι δεν θα ανατρέψει τα τελευταία μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα με τους δανειστές, είπε χαρακτηριστικά:

«Μια διαρροή διάβασα στην οποία τοποθετούμαι ευθέως: Η ΝΔ έχει ψηφίσει το 3ο πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 2018. Δεσμευόμαστε στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά θεωρούμε ότι αυτό το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι εσφαλμένο και θα αγωνιστούμε να μεώσουμε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτά που λέω στο εσωτερικό, τα λέω και στο εξωτερικό».

«Ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος σε όλα τα υπόλοιπα. Οι Ευρωπαίοι θα διαπραγματευθούν σοβαρά με έναν πολιτικό που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις όχι με κάποιον ο οποίος χτίζει το δικό του κομματικό κράτος» συνέχισε o Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό,  «ο κ.Τσίπρας είχε την ευκαιρία και την πέταξε. Μας φόρτωσε έναν μνημόνιο 86 δισ. το οποίο ήταν αχρείαστο».

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν κάθετος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο λέγοντας πως δεν τάζει θέσεις εργασίας, αλλά μια ανάπτυξη 4% που είναι ο στόχος της ΝΔ, θα μπορεί να φέρει 120.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Εγώ δεν οραματίζομαι μια χώρα που ο νέος θα βρει μια θέση σύμβασης εργασίας στο δημόσιο και θα έρθει μετά ο πολιτικός προστάτης του να υποσχεθεί ότι θα τον μονιμοποιήσει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας είναι συνδεδεμένα θέματα: Όσο έχουμε ανέργους που δεν μπαίνουν στην αγορά εργασίας τόσο θα έχουμε ελλείμματα στο ασφαλιστικό και τόσο θα αναγκαζόμαστε να μειώνουμε τις συντάξεις» είπε και συνέχισε:

«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν ευέλικτης μορφές εργασίας αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ οι ευέλικτες μορφές εργασίας έγιναν περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε το παιδί του συνταξιούχου να βρει δουλειά και ο συνταξιούχος να δίνει το χαρτζιλίκι στον εγγονό του».