Τζανακόπουλος: Θα λήξει η ομηρεία των συμβασιούχων

Τζανακόπουλος: Θα λήξει η ομηρεία των συμβασιούχων

Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος

Εισαγωγικά, ο κ. Τζανακόπουλος στηλίτευσε την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτήρισε, δημοσιοποίηση της απόφασης στον Τύπο -«αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της», όπως συμπλήρωσε.

Επί της ουσίας της υποθέσεως, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μετέφερε τη δέσμευσή της ότι: «Θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων».

Επίσης, ότι «θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Όμως, συμπλήρωσε, «το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση».

Προτεραιότητα η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Συγκεκριμένες εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό σε Παιδεία-Υγεία

Σηματοδοτώντας την κρισιμότητα που έχει για ολόκληρη την κοινωνία η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις επισκέψεις του στα Υπουργεία, από το Υπουργείο Παιδείας, για να ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες οι επισκέψεις στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Εσωτερικών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας.

Αναφορικά με τα ζητήματα της Παιδείας, όπως είπε, ο πρωθυπουργός αναλύοντας το σχεδιασμό της κυβέρνησης, εξήγγειλε σειρά παρεμβάσεων. Με βασικούς άξονες του τριετούς σχεδιασμού της κυβέρνησης, την περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, την αναβάθμιση του Λυκείου και την ομαλοποίηση των εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ