ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδοχή ήττας από την κυβέρνηση πριν καν αρχίσει το Eurogroup

Παραδοχή ήττας από την κυβέρνηση πριν καν αρχίσει το Eurogroup

Παρακαλεί ο Τσίπρας σαν... ικέτης τους δανειστές να σεβαστούν την Ελλάδα - Σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες για λύση στο ζήτημα του χρέους

Από την αρχή της κρίσης το Newsbomb.gr τονίζει σε όλους τους τόνους πως οι δανειστές δεν είναι ούτε «φίλοι» της χώρας μας, όπως τους χαρακτήρισαν ορισμένοι, ούτε φυσικά θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Είναι τοκογλύφοι που μόνο στόχο έχουν το κέρδος εις βάρος του πολύπαθου ελληνικού λαού.

Παρά τα τέσσερα μνημόνια, τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα και την καταδίκη στην... αιώνια λιτότητα, οι πιστωτές της χώρας μας αρνούνται πεισματικά να δώσουν οποιαδήποτε λύση στο αδιέξοδο. Λογικό, αφού αυτοί πλουτίζουν εις βάρος μας.

Δυστυχώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις, εγκλωβισμένες στις αδιέξοδες πολιτικές των δανειστών – που οι ίδιες επέλεξαν να ακολουθήσουν – βλέπουν μετά από 7 χρόνια κρίσης τους θεσμούς να μην είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν επιτέλους τη χώρα.

Μία μέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, όπου υποτίθεται ότι θα δινόταν «πράσινο φως», η ελληνική κυβέρνηση κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών, μιας και τα μηνύματα που λαμβάνει κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι.

«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την “καυτή πατάτα” θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Τουσκ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη συνεννοηθεί με τον Ντόναλντ Τουσκ ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup, την επομένη το πρωί θα κατατεθεί γραπτό αίτημα για τη σύγκληση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης), στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας, επιχειρεί, με άρθρο του σε Le Monde και Die Welt να "διεθνοποιήσει" το ελληνικό ζήτημα, ζητώντας από τους δανειστές να σεβαστούν τους κανόνες που οι ίδιοι έγραψαν.

«Μια ουσιαστική συνάντηση θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες. Ιστορική για την Ευρώπη, για την δημοκρατική Ευρώπη για μία Ευρώπη της ανάπτυξης. Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών. Γιατί έχουμε κάνει όσα οφείλουμε και συνεχίζουμε στο ίδιο ευρωπαϊκό δρόμο. Στο δρόμο του σεβασμού των κανόνων του κοινού μας σπιτιού. Και το ίδιο περιμένουμε από τους δανειστές μας. Να σεβαστούν τους κανόνες που οι ίδιοι έγραψαν. Να σεβαστούν την χώρα μου. Να σεβαστούν την Ελλάδα» αναφέρει ο πρωθυπουργός, κλείνοντας με την προτροπή:

«Να μην επιτρέψουμε να μιλήσουν οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και η μνησικακία που τόσο κακό έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν κακό στην Ευρώπη. Ας εμπιστευτούμε τον ορθό λόγο, ας εμπιστευτούμε τα γεγονότα. Για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τους ευρωπαϊκούς λαούς. Το χρειάζονται και το χρειαζόμαστε».

Σχετικές ειδήσεις