ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλλιάνος για τα 2 χρόνια ΕΡΤ: Με «έκοψαν» γιατί είπα ότι είναι γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Καλλιάνος για τα 2 χρόνια ΕΡΤ: Με «έκοψαν» γιατί είπα ότι είναι γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και κατά της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης εξέδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος, αναλύοντας παράλληλα τους λόγους που δεν βρίσκει βήμα στο ραδιομέγαρο.

Ο αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων ΝΔ, τονίζει το σημαντικό έργο που επιτελεί η πλειοψηφία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και ξεκαθαρίζει πως θα ήθελε μια δημόσια τηλεόραση που να την διέπει η πολυφωνία, η αντικειμενικότητα και η Δημοκρατία. Μία ΕΡΤ που δεν θα είναι παραμάγαζο καμίας κυβέρνησης.

Ο κ. Καλλιάνος εκφράζει το προσωπικό του παράπονο για την ΕΡΤ υποστηρίζοντας πως τον «έκοψαν» διότι σε μια συνέντευξη είχε πει πως είναι γραφείο Τύπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Γιάννη Καλλιάνου για τα δύο χρόνια της ΕΡΤ:

«Δύο χρόνια από τη στιγμή που επαναλειτούργησε η ΕΡΤ και κάνεις πλέον δεν πιστεύει ότι αυτό που συμβαίνει εκεί αρμόζει στους εργαζομένους της, οι οποίοι έχουν τη διάθεση αλλά φιμώνονται.

Η ΕΡΤ πράγματι, σε μεγάλο ποσοστό, έχει εξαίρετους δημοσιογράφους, πράγματι έχει μηχανήματα τελευταίας γενιάς και επειδή τα έχω ζήσει από μέσα, πολλά από τα παιδιά δίνουν αληθινές και σκληρές μάχες καθημερινά. Άρα, το ερώτημα που γεννάται στον καθένα είναι, γιατί εφόσον όλα αυτά ισχύουν δεν μπορεί να ανέβει στις τηλεθεάσεις και έχει απομονωθεί από τα τηλεκοντρόλ μας;

Οι λόγοι είναι δύο και θα το πω όσο πιο στεογγυλεμένα μπορώ διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θίξω τους εργαζομένους της :

1. Έχει καταντήσει παραμάγαζο και γραφείο τύπου της κυβέρνησης και επομένως όλα αυτά τα παιδιά που θέλουν να εργαστούν, δέχονται πιέσεις για να παρουσιάσουν τις ειδήσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί. Από τα νέα της ημέρας, την οικονομία μέχρι και τα διεθνή...

2. Δεν έγινε ποτέ αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αξιόλογοι δημοσιογράφοι, αρχισυντάκτες και παρουσιαστές οι οποίοι λόγω του ότι εργάστηκαν στη ΝΕΡΙΤ ή δεν είναι αριστεροί, πληρώνουν το τίμημα. Επομένως υπάρχουν, σε νευραλγικές θέσεις της ΕΡΤ, άτομα τα οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στα καθήκοντα τους.

Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε. Θα έλεγα ότι μόνο στα αθλητικά πάει καλά η ΕΡΤ διότι εκεί -μέχρι στιγμής- έχουν τοποθετηθεί κατά μεγάλο ποσοστό αξιόλογοι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και αρχισυντάκτες και επομένως όπως είναι λογικό το αποτέλεσμα είναι άρτιο.

Με αφορμή το μνημείο των "πεσόντων" της ΕΡΤ που αποκαλύφθηκε σήμερα, λες και μπήκαν τα τανκς και σκότωσαν κόσμο, θα ήθελα μονάχα να πω ότι :

ΘΕΛΩ μια ΕΡΤ που να την διέπει η πολυφωνία, η αντικειμενικότητα και η Δημοκρατία! Μια ΕΡΤ που δεν θα είναι παραμάγαζο καμιάς κυβέρνησης. Μια ΕΡΤ που θα παρουσιάζει τα γεγονότα όπως πράγματι είναι. Μια ΕΡΤ που θα αξιολογεί τους εργαζομένους της και θα τοποθετεί τους πιο ικανούς στις θέσεις μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες.

Θέλω μια ΕΡΤ που δεν θα επιβαρύνει το κράτος και δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εκάστοτε Μαξίμου! Διότι ο εργοδότης των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι οι ίδιοι οι πολίτες και όχι ο Τσίπρας, ο Παππάς η ο Καμμένος!

Αυτή την ΕΡΤ θέλουν να αγκαλιάσουν όλοι οι Έλληνες και τότε να είστε σίγουροι ότι θα πάει ψηλά, πολύ ψηλά!

Μέχρι να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε καθημερινά κάποιους Μαδούρο εκεί μέσα να ειρωνεύονται και να βρίζουν την αντιπολίτευση, λες και αυτή φταίει που ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε κάθε σχέση που είχε με την αλήθεια και γαντζώθηκε στην εξουσία κοροϊδεύοντας όποιον αναπνέει στη χώρα αυτή!

Εγώ μαθαίνω ότι "κόπηκα" από την ΕΡΤ διότι σε μια συνέντευξη μου πριν μήνες (σε άλλο κανάλι) είπα όλα όσα παραπάνω σας ανέλυσα. Γι'αυτό και δεν με βλέπετε πια στην ΕΡΤ, δεν με καλούν διότι δεν τους αρέσω επειδή δεν χαϊδεύω αυτιά και επειδή είμαι αντικειμενικός.

Αυτή την ΕΡΤ δεν την θέλει κανείς διότι δεν είναι δημοκρατική! Όταν δεν τους αρέσει η άποψη σου ή νιώσουν ότι δεν μασάς, τότε σε αποκλείουν... και ας έχεις εργαστεί εκεί επί σειρά ετών προσφέροντας τις υπηρεσίες σου για λιγοστά χρήματα και χωρίς να ζητώ επιπλέον 1.500 ευρώ το μήνα (πέραν του μισθού μου) για εμφανίζω στο videowall χάρτες. Μέχρι και αυτούς, τους έφτιαχνα μόνος μου με photoshop για να μην "τρέχω" περαιτέρω τους γραφίστες διότι ήδη ήταν απίστευτα πεσμένοι.»

Αυτή την ΕΡΤ θέλω! Αυτή την ΕΡΤ θα αγαπήσει η κοινωνία... και όχι την κατάντια της ΕΡΤ λόγω των εντολών του αριστεροακροδεξιού μορφώματος.

Ένας πρώην υπάλληλος της ΕΡΤ, που επί σειρά ετών έδωσε και την ψυχή του για να έχει ένα άρτιο αποτέλεσμα ο καιρός...

Σχετικές ειδήσεις