Κεντροαριστερά: Οι προτάσεις Θεοδωράκη για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Newsbomb

Κεντροαριστερά: Οι προτάσεις Θεοδωράκη για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Την δική του πρόταση για την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας παράλληλα με την παραδοσιακή, κατέθεσε ο υποψήφιος για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το πώς θα διεξαχθεί η όλη διαδικασία, ενώ σύμφωνα με επιστολή του Νίκου Αλιβιζάτου προς τα μέλη της επιτροπής του και τους αντιπροσώπους των δέκα υποψηφίων το κόστος της ψηφοφορίας θα ανέλθει στις 400 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα αναφορικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία που αναμένεται εκτός εκπλήξεων να διεξαχθεί, παράλληλα με την απλή ψηφοφορία της κάλπης.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνέταξε την πρότασή του για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και την κοινοποίησε στους συνυποψήφιους αρχηγούς της κεντροαριστερής παράταξης, σχολιάζοντας πως αυτό είναι κάτι «που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση» και «θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα περιχαρακωθεί σε στενά κομματικά όρια».

Αναλυτικά τι αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Αγαπητέ....

Σου αποστέλλω την τελική μου πρόταση για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Είναι σημαντικό ότι ο καθηγητής Ν.Κ.Αλιβιζάτος και οι συνεργάτες του καταλήγουν σε συμφωνία με τις εταιρείες που θα αναλάβουν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Και αύριο Τετάρτη, η Επιτροπή θα συζητήσει για τα τελευταία εκκρεμή ζητήματα. Όπως είχαμε δεσμευτεί λοιπόν, καταθέτουμε πρόταση για ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση. Έτσι θα δώσουμε την δυνατότητα να ψηφίσουν τα παιδιά μας που σπουδάζουν στο εξωτερικό, οι επιστήμονες, οι άνεργοι και όλοι όσοι αναζήτησαν λύσεις μακριά από την πατρίδα τα χρόνια της κρίσης. Επίσης, έτσι δεν θα αποκλεισθούν από την εκλογική διαδικασία πολίτες με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Να επισημάνω ότι η πρότασή μας δεν μεταβάλλει καθόλου το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και δεν επιφέρει πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις. Και βέβαια εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας, που αποτελεί πρώτιστο μέλημα όλων μας. Ίσως όμως το πλέον σημαντικό είναι ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα περιχαρακωθεί σε στενά κομματικά όρια. Όλοι αγωνιζόμαστε για ένα νέο Κίνημα ανοιχτό στην πράξη. Με σύγχρονες ιδέες και σύγχρονες πρακτικές.

Με αυτές τις σκέψεις σε καλώ να εξετάσεις τη συγκεκριμένη πρόταση. Να συμφωνήσουμε σε τυχόν τροποποιήσεις και να κάνουμε μαζί το επόμενο γενναίο βήμα. Το νέο προοδευτικό Κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα έρθουν στις κάλπες από όλους τους δυνατούς δρόμους.

Σε ευχαριστώ για την προσοχή σου.
Με εκτίμηση,
Σταύρος Θεοδωράκης»

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved