ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Καλλιάνου κατά Τσίπρα: Να γιατί δεν χαμηλώνει τους φόρους

Βολές Καλλιάνου κατά Τσίπρα: Να γιατί δεν χαμηλώνει τους φόρους

Αιχμηρή κριτική στον πρωθυπουργό για την φορολογική πολιτική που έχει «γονατίσει» τους Έλληνες ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ.

Ο κ. Καλλιάνος διερωτάται γιατί αφού οι μείωση των φορολογικών συντελεστών θα δώσει ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δεν εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καλλιάνου:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι, οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα δώσουν πνοή στους επιχειρηματίες, μεγαλύτερες ανέσεις στα νοικοκυριά και τελικά θα φέρουν σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι τόσο καλό για τη χώρα;

Η απάντηση είναι απλή:

1. Ο κ. Τσίπρας θέλει όλα τα βάρη να τα ρίξει στην ιδιωτική οικονομία γιατί την απεχθάνεται και να κρατήσει όλες τις παθογένειες του δημοσίου καλά κρυμμένες κάτω από ένα χαλί.

2. Αν προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες, αυτομάτως θα έρθει αντιμέτωπος με τον σκληρό πυρήνα του κομματικού του στρατού. Επομένως επιλέγει διαφορετική οδό.

3. Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στις επενδύσεις και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από αυτές. Άρα, εφαρμόζει ένα φορολογικό πλαίσιο καθαρά αποτρεπτικό για τους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα. Και για του λόγου το αληθές, είδατε μέχρι στιγμής πόσες επενδύσεις δεν έχουν ευδοκιμήσει στην Ελλάδα λόγω των ιδεοληπτικών στρατηγικών κινήσεων της κυβέρνησης.

4. Ο κ. Τσίπρας δεν είχε πρόγραμμα και ούτε στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάκαμψη της οικονομίας. Άρα, ότι του είπαν οι Ευρωπαίοι έκανε. Και το έκανε για να καθίσει στην καρέκλα. Γι'αυτό και ενώ φώναζε ως αντιπολίτευση για τους αυξημένους φόρους, τώρα πήγε και τους αύξησε περαιτέρω. Είχε δίκιο ο κ. Μητσοτάκης που είπε ότι δεν έπρεπε οι Ευρωπαίοι δανειστές να προτείνουν αυτή την οδό της υπερφορολόγησης, που βέβαια ο κ. Τσίπρας την κατάπιε αμάσητη διότι δεν είχε αντιπρόταση.

5. Οι ψηφοφόροι του κ. Τσίπρα είναι μια μεγάλη μερίδα χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτές τις ομάδες προσπάθησε να τις διαφυλάξει, αν και τους χαμηλοσυνταξιούχους τους διέλυσε και επομένως τους έχασε από ψηφοφόρους και αυτούς. Άρα του έμειναν οι δημόσιοι υπάλληλοι* τους οποίους δεν άγγιξε ακόμη. Πόσοι είναι αυτοί : περίπου 650.000 x 3 άτομα κατά μέσο όρο σε κάθε οικογένεια = 2 εκατομμύρια περίπου σταυροί για τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Του φτάνουν για τις επόμενες εκλογές για να έχει ένα ικανοποιητικό ποσοστό.
(* Προφανώς και δεν ψηφίζουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και ένα μικρό -ωστόσο- ποσοστό που δεν πιστεύει σε αυτή την ιδεολογία)

6. Ο κ. Τσίπρας έχει άλλη ιδεολογία ως "αριστερός". Δεν πιστεύει στην Ευρώπη και το Ευρώ. Δεν πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Θέλει κατά βάθος να γίνουν όλα κρατικά, να εξισωθούμε όλοι μας προς τα κάτω, να επικρατήσει η αναρχία στο δημόσιο και να βολεύονται οι εργατοπατέρες του. Επομένως χτυπά αλύπητα τους δημιουργικούς επιχειρηματίες.

Ποια είναι η πρόταση τώρα της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση της οικονομίας μέσω της μείωσης της φορολογίας :

• Μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).
• Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και της φορολογίας μερισμάτων από το 15% στο 5%.
• Αύξηση του ορίου υπαγωγής στον Φ.Π.Α. από τις €10,000 στις €25,000.
• Κατάργηση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα,
• Θέσπιση πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με βάση τη διεθνή πρακτική, αλλά και σταδιακή αποκλιμάκωση του Φ.Π.Α. στη διαμονή και την εστίαση, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.
• Στοχευμένη αποκλιμάκωση φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα (με εισαγωγικό συντελεστή 9%, αντί για 22%) και εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) με ισχυρό πολλαπλασιαστικό όφελος για την οικονομία, αλλά και τον περιορισμό λειτουργικών δαπανών με περιορισμένη επίπτωση στην ανάπτυξη.
• Καθιέρωση δύο συντελεστών Φ.Π.Α. 11% και 22%.

Η υιοθέτηση αυτού του διαφορετικού μείγματος δεν είναι μόνο εφικτή στο πλαίσιο του Προγράμματος Προσαρμογής, αλλά και επιβεβλημένη, προκειμένου η χώρα να ξεφύγει από την οικονομική στασιμότητα και να περάσει σε τροχιά ανάκαμψης.
Και αυτή τη φορά θα ψηφίσουν ακόμη πιο νέοι άνθρωποι, επομένως, για εσάς τα νέα παιδιά, πως θα θέλατε να δείτε το μέλλον σας ;

Η επιλογή είναι δική σας !»

Σχετικές ειδήσεις