ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Ο Καραμανλής δικαιώνεται

Παυλόπουλος: Ο Καραμανλής δικαιώνεται
Κατηγορεί την κυβέρνηση για μνημειώδη ανευθυνότητα...

«Η πολιτική ανευθυνότητα και ανικανότητα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου είναι πια μνημειώδης», δηλώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι «όχι μόνο στερείται στοιχειώδους πολιτικής, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αλλά και όταν «δανείζεται» ιδέες άλλων, κυριολεκτικώς τις κακοποιεί».

Σε συνέντευξή του στην «Ισοτιμία», ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία όπως αυτή παρουσιάστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης.

«Αν ο κ. Γ. Παπανδρέου την είχε υιοθετήσει αυτούσια και θα υπήρχε σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους του κρατικού, υπό την ευρεία του όρου έννοια, μηχανισμού και δεν θα ετίθετο, για κανέναν υπάλληλο, ζήτημα απόλυσης. Διότι η ολοκληρωμένη πρόταση Σαμαρά αποκλείει κάθε μορφή απόλυσης υπαλλήλου», τονίσει ο κ. Παυλόπουλος.

Σχετικά με τις αλλαγές στο νομοσχέδιο των δημοψηφισμάτων, ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει: «Υπάρχει κουτοπόνηρη μικροπολιτική σκοπιμότητα, η οποία όμως δεν θα περάσει. Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί, ματαίως, να χρησιμοποιήσει, με προδήλως καταχρηστικό τρόπο, το δημοψήφισμα για ν’ ανακόψει την ελεύθερη πτώση της Κυβέρνησής του, η οποία πλέον δεν διαθέτει το παραμικρό λαϊκό έρεισμα».

Τέλος, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ξεκαθάρισε: «Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι ο κ. Κ. Καραμανλής θα μιλήσει όταν το κρίνει σκόπιμο και πάντα με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Τώρα όμως όλοι σιγά-σιγά αντιλαμβάνονται πόσο η ειλικρίνειά του και η υπευθυνότητά του δικαιώνονται και πόσο αδίστακτη και εθνικώς ανεύθυνη υπήρξε η επιχείρηση Γ. Παπανδρέου να αποδομήσει την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή για να αναρριχηθεί στην κυβέρνηση με θύμα, δυστυχώς, τον ίδιο τον τόπο και το λαό μας».