ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα παρέμβαση Πάιατ: Η αναβάθμιση των F-16 θα έχει θετικό αντίκτυπο στις οικονομίες Ελλάδας - ΗΠΑ

Νέα παρέμβαση Πάιατ: Η αναβάθμιση των F-16 θα έχει θετικό αντίκτυπο στις οικονομίες Ελλάδας - ΗΠΑ

Τζέφρι Πάιατ | Ειδήσεις: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συμφώνησαν για τα F-16 σε ένα πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του στόλου τους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, κάτι που θα βοηθήσει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και στις δύο χώρες».

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας ότι «ο εκσυγχρονισμός των F-16 υποστηρίζει τα αμοιβαία συμφέροντα της Ελλάδας και των ΗΠΑ και θα έχει θετικό αντίκτυπο στις οικονομίες και των δύο χωρών».

Ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι «η σταθερή αμερικανική υποστήριξη στην Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η ρητή υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου για ένα υπεύθυνο σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους και το ευρύτερο ενδιαφέρον που υπάρχει από επιχειρήσεις των ΗΠΑ για την Ελλάδα ως επενδυτική ευκαιρία αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στον τρόπο που οι δύο ηγέτες βρέθηκαν κοντά».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν πρόθυμος για την επέκταση της συνεργασίας μας στη Σούδα, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών» και σημείωσε ότι «η ελληνοαμερικανική συνεργασία στον κόλπο της Σούδας αποτελεί πρότυπο για τον τρόπο με τον οποίο τέτοιες συνεργασίες στον τομέα της ασφάλειας μπορούν να εφαρμοστούν παγκοσμίως».

Η δήλωση του κ. Πάιατ έρχεται τη στιγμή που έχει ξεσπάσει μια νέα πολιτική «θύελλα» ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την τεχνική αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών F-16. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις