ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαιώσεις Βούτση για λύση στο πρόβλημα στέγασης βουλευτών της επαρχίας

Διαβεβαιώσεις Βούτση για λύση στο πρόβλημα στέγασης βουλευτών της επαρχίας

Μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το «υπαρκτό πρόβλημα», όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, της στέγασης των βουλευτών της επαρχίας από τους οποίους έχει ζητηθεί από κεντρικό ξενοδοχείο, όπου διέμεναν, να το εγκαταλείψουν λόγω ανακαίνισης, καταβάλλει η Βουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το πρόβλημα αυτό των βουλευτών της περιφέρειας έχει απασχολήσει και τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων όλων των κομμάτων και με εκπροσώπους της συνομοσπονδίας των ξενοδόχων, ώστε να εξευρεθεί άμεσα λύση.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις πολλαπλές εργασίες που είναι σε εξέλιξη για την αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της Βουλής, σημειώνοντας ότι σε ό,τι αφορά το μεγάλο έργο για την ανανέωση και στεγανοποίηση της στέγης, που βρίσκεται στο κέντρο της Ολομέλειας, έγινε μέσω διαγωνισμού και το συνολικό του κόστος θα ανέλθει σε 1 εκατ. 38 χιλιάδες ευρώ συν τον ΦΠΑ.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, το έργο αναμένεται να παραδοθεί έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, ενώ για έναν μήνα, τη περίοδο του Πάσχα και για τρεις μήνες το καλοκαίρι, η αίθουσα της Ολομέλεια της Βουλής θα παραμείνει κλειστή λόγω των εργασιών που θα γίνονται.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσλήψεις στη Βουλή, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «ανοησίες τα όσα λέγονται περί κόκκινου στρατού» και πρόσθεσε ότι πως «η Βουλή έχει ανοίξει τους ορίζοντές της και κάνει πολύ περισσότερα πράγματα, αντιμετωπίζοντας και λύνοντας χρόνιες εκκρεμότητες που υπήρχαν».

Όλα γίνονται με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, είπε. «Η Βουλή χρειάζεται προσωπικό και αυτό θα εργάζεται μέσω συμβάσεων σε συγκεκριμένες εργασίες. Οι δαπάνες καλύπτονται είτε μέσω ΕΣΠΑ, άλλα έχουν προϋπολογιστεί στο προϋπολογισμό της Βουλής και άλλα από το αποθεματικό της» ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία λαο το αυτόματο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που είναι εγκατεστημένο στην Ολομέλεια και πριν το Πάσχα θα διεξαχθούν τουλάχιστον δύο ονομαστικές ψηφοφορίες.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις