Τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο στην ατζέντα των συνομιλιών Παυλόπουλου, Αναστασιάδη και αλ Σίσι

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου θα βρίσκονται σήμερα (30/04), ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Κύπριος ομόλογός του, προκειμένου μαζί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αιγύπτιο πρόεδρο, Φατάχ αλ-Σίσι, να κηρύξουν την έναρξη του διακρατικού προγράμματος «Νόστος, η Επιστροφή».

Στο πρόγραμμα, που είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, σε θέματα διασποράς, μετέχουν ομάδες Κυπρίων και Ελλήνων με καταγωγή από την Αίγυπτο.

Η επίσημη τελετή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στους κήπους της θερινής κατοικίας του Αιγυπτίου Προέδρου, στην Αλεξάνδρεια. Οι αλ-Σίσι και Αναστασιάδης θα απευθύνουν χαιρετισμό, ενώ θα ακολουθήσει διάλεξη από τον κ. Παυλόπουλο.

Αύριο, 1η Μαϊου, ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου με τον οποίο θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ενέργειας και ασφάλειας και περιφερειακά. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’, ο οποίος θα του απονείμει τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου.