ΝΔ: Η κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία

ΝΔ: Η κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία

«Ας κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο»

Βολές κατά της κυβέρνησης, αναφορικά με την πληροφορία που, όπως τονίζει, διοχετεύει στα ΜΜΕ ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνει η Ν.Δ. «η ταύτιση των δύο αυτών εκλογικών αναμετρήσεων δεν έχει συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση για να αποτραπεί η συνολική παραλυσία της χώρας» προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση είναι έκθετη και ως προς τις δικές της δεσμεύσεις.

«Προ ολίγων μηνών ο κ. Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει και δεσμευθεί δημόσια ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές “για μην λειτουργήσουν παραμορφωτικά για την αυτοδιοίκηση”», αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι ξέχασε την τοποθέτησή του και αδιαφορεί «για το ακόμη μεγαλύτερο χάος που θα προκληθεί, καθώς επί μήνες η χώρα είναι βέβαιο ότι θα παραλύσει τόσο σε κεντρικό, όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους: «Είναι πια προφανές ότι η Κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία και γι’ αυτό προσπαθεί να καθυστερήσει όσες εκλογές περνούν από το χέρι της».

Τέλος, προσθέτει ότι η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι η μόνη λύση, «καθώς η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται άλλο από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά, όπως ισχυρίζεται, ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο. Αν σέβεται, όπως λέει, το λαό, ας τον εμπιστευτεί. Κι αν δεν φοβάται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθεί επιτέλους μαζί της. Με δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν».