Οικολόγοι Πράσινοι: «Πολιτικός επικήδειος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής»

Οικολόγοι Πράσινοι: «Πολιτικός επικήδειος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής»

Σκληρή κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, την οποία χαρακτηρίζει ως πολιτικό επικήδειο, ασκούν στην ανακοίνωση τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων αναφέρει ότι:  « όσα στραβά κι αν έχουμε ως ελληνική κοινωνία, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να μας αντιπροσωπεύει ένα τόσο κοντόφθαλμο και υποκριτικό πολιτικό σύστημα. Από τον πρωθυπουργό, ανίκανο για την παραμικρή αυτοκριτική, μέχρι τον κ. Σαμαρά που δε θέλει να λερώσει τα χέρια του έως τις εκλογές, κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τις καταστροφικές συνέπειες των ενεργειών τους στα συμφέροντα της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή, η αριστερά αδιαφορεί για το αν οι άμεσες εκλογές που ζητά θα γίνουν σε συνθήκες χρεοκοπίας, οι οποίες θα εκβιάζουν την ψήφο των πολιτών».

Επιπλέον, επισημάνει ότι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις των επομένων ημερών και τη μορφή, τη διάρκεια ή τη φυσιογνωμία του νέου κυβερνητικού σχήματος, δύο είναι τα καθοριστικά ζητήματα: «να διασφαλιστεί ότι θα αποκρουστεί κάθε εκβιασμός για την 6η δόση την οποία έχουμε πληρώσει με τόσες θυσίες και ότι οι αναπότρεπτες πια εκλογές δε θα εμποδίσουν τη χώρα να διατηρήσει ανοικτή την ευρωπαϊκή της προοπτική, χωρίς να αναγκαστεί τον επόμενο μήνα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και σε έξοδο από την ευρωζώνη» καθώς και «να ανοίξει άμεσα ουσιαστικός δημόσιος διάλογος για το τι σημαίνει η νέα Δανειακή Σύμβαση για τη χώρα μας και το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα, ώστε η λαϊκή εντολή της νέας Βουλής να δείξει με σαφήνεια την απόφαση της για την κύρωση ή την απόρριψή της. Σε καμιά περίπτωση μια καταρρέουσα Βουλή δε νομιμοποιείται να δεσμεύσει τη χώρα για δεκαετίες.