ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Τα δυο βαριά χαρτιά του Τσίπρα και το βράδυ της Τετάρτης

Ανασχηματισμός: Τα δυο βαριά χαρτιά του Τσίπρα και το βράδυ της Τετάρτης

Ανασχηματισμός | Ειδήσεις: Δύο είναι τα βασικά πρόσωπα που φαίνεται να δημιουργούν τις λεγόμενες «καραμπόλες» στον επικείμενο ανασχηματισμό που σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας: Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Παππάς

Το γράψε - σβήσε του Αλέξη Τσίπρα εξελίσσεται περίπου σαν το λαϊκό άσμα «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που πάει ο Παππάς».

Στα δημοσιογραφικά γραφεία τον έχουν αλλάξει 2-3 υπουργεία μέχρι τώρα. Όπως και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Άλλωστε και οι δυο είναι από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Τσίπρα εδώ και πολλά χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Και με τους δυο ο Αλέξης Τσίπρας έχει περάσει πολύ καλές και πολύ δύσκολες στιγμές. Παρόλα αυτά ούτε ο Νίκος Παππάς, ούτε ο Σκουρλέτης δεν τον εξέθεσαν, ούτε βεβαίως κλόνισαν την εμπιστοσύνη του.

Όπως αναφέρει και το CNN.GR ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται αρκετά σενάρια για το νέο υπουργικό.

Ένα από αυτά θέλει αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου και μετάθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου είτε σε άλλο υπουργείο είτε στην Κουμουνδούρου, σε περίπτωση άρνησης του Σκουρλέτη.

Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θεωρείται επιτυχημένος, πολλοί πιστεύουν ότι σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, χρειάζεται αλλαγή στο «πρόσωπο της κυβέρνησης».

Ήδη για τη θέση «παίζει» το όνομα του Νίκου Παππά ο οποίος ετοιμάζεται να επιστρέψει για τα καλά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Άλλο σενάριο θέλει τον Κ. Ζαχαριάδη να αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου με τον Ν. Παππά να μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών. Παράλληλα, δεν πρέπει να αποκλειστεί η αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών να συνεπάγεται και με "ψαλίδισμα" της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εισαγωγή του πλαφόν του 3% για την εκλογή στα δημοτικά συμβούλια.

Το βέβαιο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται ένα ισχυρό χαρτί στο υπουργείο Εσωτερικών για να φέρει σε πέρας τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης), ένα δημοφιλές πρόσωπο για κυβερνητικό εκπρόσωπο κι ένα ισχυρο χαρτί για το κόμμα, προκειμένου να μαζέψει τις σκληρές φωνές της εσωτερικής αντιπολίτευσης.

Είναι προφανές ότι Παππάς και Σκουρλέτης θα μετακινηθούν προς τις θέσεις αυτές.

Η ημερομηνία του ανασχηματισμού προσδιορίζεται μεταξύ Τετάρτης 22 και Παρασκευής 24 Αυγούστου με τη ζυγαριά να κλείνει προς το βράδυ της Τετάρτης.