ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνει» η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

«Κλειδώνει» η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Αλέξης Τσίπρας | Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη ενδέχεται να συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο μήνες μετά την τελευταία τους επαφή στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι κύριοι Τσίπρας και Ερντογάν δεν αποκλείεται να έχουν κατ’ ιδίαν επαφές στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, στο επίκεντρο των συνομιλιών δεν αποκλείεται να βρεθούν οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και ειδικότερα το ζήτημα των πρόσφατων περίεργων «ναυμαχιών» που προκάλεσαν Τούρκοι ψαράδες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον συνιστούν καθημερινό φαινόμενο οι απαράδεκτες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων του καθεστώτος Ερντογάν, τόσο με φόντο το Αιγαίο όσο και για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Άγκυρα επιμένει στη διεκδίκηση ενεργειακών κοιτασμάτων τόσο εντός της κυπριακής ΑΟΖ όσο και στη βορειοανατολική πλευρά των Κατεχομένων.

Μείζον θέμα αποτελεί και η τύχη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που διέφυγαν στην Ελλάδα αμέσως μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη γείτονα, στις 15 Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται πως εδώ και αρκετό καιρό, πολλά στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν, με «πρώτα βιολιά» τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, καταφέρονται με «εμπρηστικές» αναφορές εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό.

Διαβάστε σχετικά:

Κατά τα λοιπά, η συνάντηση των κυρίων Τσίπρα – Ερντογάν πραγματοποιείται ένα μήνα μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, από τις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου και κρατούνταν για περισσότερους από πέντε μήνες.

Διαβάστε επίσης: