Τσίπρας: Εχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε διεθνές πειραματόζωο

Τσίπρας: Εχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε διεθνές πειραματόζωο

Δριμύτατη κριτική στη νέα μεταβατική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη βήμα της 10ης συνδιάσκεψης του Δικτύου Συνδικαλιστών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιείται στο κτίριο της ΓΣΕΕ.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% ΝΔ, 10% ακροδεξιά και 100% μνημόνιο», επισημαίνοντας ότι «εδώ και δυο χρόνια, στην Ελλάδα ασκείται μια πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε διεθνές και Ευρωπαϊκό πειραματόζωο, με στόχο να μεταδοθεί αυτή η πολιτική και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική από εκείνη του κ. Παπανδρέου και πρότεινε τη συγκρότηση «ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα σταθεί απέναντι στη συμμαχία του μνημονίου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ προέβλεψε ότι η συνέχιση των ίδιων πολιτικών θα οξύνει τα προβλήματα και χαρακτήρισε «ντροπή» το ότι ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι, ενώ η ελίτ της χώρας που αντιπροσωπεύει το 1% των Ελλήνων, πληρώνει μόλις το 0,8% των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Τόνισε τέλος, ότι απαιτείται μια κοινή πολιτική της ευρωπαϊκής αριστεράς η οποία, «θα ανατρέψει το σημερινό πολιτικό και οικονομικό έκτρωμα μιας Ευρώπης που απεμπολεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που καταλύει τη Δημοκρατία και ακολουθεί πιστά τις εντολές ενός διευθυντηρίου, που καθορίζεται από τις πολιτικές του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου».

Στις εργασίες της συνδιάσκεψης συμμετέχουν συνδικαλιστές από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες.