ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Λ. Κατσέλη κατά Παπανδρέου

Αιχμές Λ. Κατσέλη κατά Παπανδρέου

Αιχμές για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προκαλέσει δημοψήφισμα άφησε η Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos».

Η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι εξεπλάγη που η προηγούμενη κυβέρνηση «έθεσε υπό αμφισβήτηση τη σύμφωνη γνώμη που δόθηκε στο ευρωπαϊκό σχέδιο στις 27 Οκτωβρίου λανσάροντας την ιδέα ενός δημοψηφίσματος», μια επιλογή που «καθοδηγήθηκε από λόγους εσωτερικής πολιτικής» και οδήγησε σε πτώση της κυβέρνησης.

«Όταν καταλήγουμε σε μια συμφωνία πρέπει να την τηρούμε», τόνισε η κ. Κατσέλη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου διέπραξε το λάθος να μην παρουσιάσει στους Έλληνες ένα «ξεκάθαρο φύλλο πορείας».

Επίσης, η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε εξαιρετική την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, σημειώνοντας ωστόσο ότι το έργο αυτής της κυβέρνησης δεν είναι εύκολο, αφού «θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις ευρωπαϊκές προβληματικές αλλά και την εσωτερική κατάσταση».

Η νέα κυβέρνηση, ανέφερε η κ. Κατσέλη, θα πρέπει να παρουσιάσει στους πολίτες ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, με στόχο κάθε οικογένεια να γνωρίζει τι σημαίνουν τα μέτρα που θα ληφθούν.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει στην πράξη μία τεράστια ευαισθησία απέναντι στην κατάσταση του κόσμου» υπογράμμισε η κ. Κατσέλη, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για μια κοινωνική έκρηξη.