ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρόνος ανατροπών από Μιχαλολιάκο στον Πειραιά

Χρόνος ανατροπών από Μιχαλολιάκο στον Πειραιά

Συμπληρώθηκε ακριβώς ένας χρόνος από την βραδιά που ο Πειραιάς έδωσε στην δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου, την εντολή διακυβέρνησης του Δήμου.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κινήθηκε και κινείται με βάση την φράση ότι «πολιτικός άξιος είναι εκείνος που δουλεύει για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές.

peiraias



Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Πειραιά εστίασε σε βασικούς άξονες όπως:

- Βελτίωση της καθαριότητας: η δημοτική αρχή κατάφερε να καθαρίσει τον Πειραιά σε λιγότερες από 60 ημέρες. “Στον Πειραιά δεν θα πατήσει το πόδι του ιδιώτης ή στρατιώτης” ήταν η θέση της δημοτικής αρχής που αγκαλιάστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία.

- Έμφαση στο Πράσινο και στην φροντίδα της εικόνας της πόλης.

- Αλλαγή στην νοοτροπία λειτουργίας του Δήμου και βάρος στο ίδιο τον Πειραιώτη.

- Ευπρεπισμός στις υπηρεσίες του Δήμου.

peiraias1

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ , η κόρη του Βασίλη Μιχαλολιάκου, κ. Νόρα – Φιλιώ Μιχαλολιάκου δήλωσε στην ομιλία της περήφανη για τον πατέρα της.

Επίσης τόνισε πως του έλεγε να μην παραιτηθεί από βουλευτής και ότι χάρηκε πολύ που διαψεύστηκε.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του κατά την ομιλία της κόρης του, η οποία σήμερα έχει και την ονομαστική της εορτή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά στην συνέχεια πήρε το λόγο και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, εκλεγμένους και μη για το έργο τους.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο της Δημοτικής αρχής και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για το ζήλο που δείχνουν και οποίοι πλέον πληρώνονται στην ώρα τους.

Άλλωστε ο Δήμος Πειραιά αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει προβλήματα από το δανεισμό παρελθόντων χρόνων, αλλά δεν απολύει, δεν θέτει σε εφεδρεία και έχει αποδείξει ότι δεν παραδίδεται στην Μνημονική πολιτική.

peiraias2

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους Δήμους είναι αυτό το ειδικού τέλους ακινήτων. Ο Β. Μιχαλολιάκος το χαρακτήρισε ως το πλέον αντικοινωνικό μέτρο που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο τους ανήμπορους ασθενείς που δεν θα έχουν να πληρώσουν.

Ο Β. Μιχαλολιάκος δήλωσε πως είναι δήμαρχος και ως δήμαρχος δεν ανατρέπει νόμους. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα κάνει πολιτικές παρεμβάσεις ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα αδύναμο Πειραιώτη, ενώ ο Δήμος Πειραιά θα ακολουθήσει όλα τα ένδικα μέσα για να στηρίξει τους δημότες.

Ακόμη ο κ. Μιχαλολιάκος, αφού ευχαρίστησε τους δημότες Πειραιά, δήλωσε υπερκομματικός.

mixaloliakos_-_zeibekiko

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος , αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, ο Κώστας Κατσαφάδος αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο Παναγιώτης Μελάς βουλευτής και ο Κυριάκος Καλογεράκος, πρόεδρος ΝΟΔΕ του Πειραιά.