Τζανακόπουλος: Οι εκλογές είναι ακόμα «πολύ μακριά»

Newsroom Newsroom

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές είναι ακόμα «πολύ μακριά»

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί και θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, εκφράζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημειώνοντας πως είναι ακόμα «πολύ μακριά» και πως «η συγκυβέρνηση έχει πολύ δρόμο μπροστά της». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει σε κάθε περίπτωση πως είναι «καθαρό» το δίλημμα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες όταν τελικά έρθει η ώρα να στηθούν οι κάλπες: «Με την κοινωνική πλειοψηφία ή με την οικονομική ελίτ;».

Ο κ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται εκτενώς στις στοχεύσεις της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση, τονίζοντας ότι αποσκοπεί «να προχωρήσει σε ώριμες και κοινωνικά αναγκαίες τομές» και γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Ο υπουργός Επικρατείας ασκεί κριτική στη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας ότι «ουδείς έχει ακόμη κατανοήσει τι ακριβώς θέλει και τι ακριβώς προτείνει ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ εκτιμά πως ο λόγος αυτής της «πολιτικής σύγχυσης» που του καταλογίζει, «σχετίζεται άμεσα με την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν συμφωνεί με την τροποποίηση της διάταξης για την ευθύνη των υπουργών». «Διότι αν το κάνει θα πρέπει να ομολογήσει ότι κάτι φοβάται», σχολιάζει ο κ. Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συγκλίσεων και συναινέσεων που είναι και νομικά αναγκαίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος, δηλώνοντας ότι αναμένει με ενδιαφέρον τη στάση του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Θα στηρίξει, για παράδειγμα, την πρόταση για την κρατική εγγύηση καθολικής πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας; Θα στηρίξει την πρόταση που εμπεδώνει το δεδομένο νομολογιακά δικαίωμα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία; Την πρόταση για τον κατώτατο μισθό και τις υπόλοιπες προστατευτικές για την εργασία ρυθμίσεις; Ή θα εξακολουθήσει να ταυτίζεται με τη Νέα Δημοκρατία και σε αυτά τα πεδία;» διερωτάται ο κ. Τζανακόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved