ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστε τώρα: Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την απλή αναλογική

Ψηφίστε τώρα: Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την απλή αναλογική

Διαδικτυακή δημοσκόπηση:Ας μιλήσουμε για το τι πιστεύετε εσείς - ΤοNewsbomb.gr και ηεταιρεία δημοσκοπήσεων Prorata, ανοίγουν το θέμα της απλής αναλογικής- Η «Ερώτηση της Δευτέρας»γίνεται must από Δευτέρα έως Τετάρτη μόνο στο Newsbomb.gr - Πάρτε θέση τώρα και ψηφίστε στην ερώτηση αυτής της εβδομάδας: Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την απλή αναλογική;

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ; - ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ NEWSBOMB.GR ΚΑΙ PRORATA

Το ζήτημα της απλής αναλογικής έχει μπει για τα καλά στο τερέν της πολιτικής αντιπαράθεσης, αν και κανένας πολιτικός φορέας δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ουσιαστικής αλλαγής επί του εκλογικοιύ νόμου.

Αν και αρχικά από το ΣΥΡΙΖΑ αφέθηκε να εννοηθεί ότι θα πάμε σε απλή, ανόθευτη αναλογική, τώρα όλοι τα... γυρίζουν και κάνουν λόγο για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, αλλά όχι για καθαρή απλή αναλογική.

Από την κυβέρνηση μάλιστα τοποθετούν στο δημόσιο διάλογο ένα νέο σύστημα, αναλογικότερο το οποίο θα μειώνει το μπόνους από τις 50 έδρες στις 30, χωρίς ωστόσο να είναι ακριβές το συγκεκρειμένο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Τι φοβάται το πολιτικό προσωπικό και δεν προχωρά στην απλή αναλογική και για τις εθνικές εκλογές;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Φοβούνται συνθήκες ακυβερνησίας ή μήπως δεν θέλουν τα σχήματα συνεργασίας και επιμένουν στο παλιό μοντέλο του δικομματισμού;

Απαντήστε από Δευτέρα έως Τετάρτη στην «Ερώτηση της Δευτέρας» και διαβάστε την ανάλυση των απαντήσεών σας κάθε Παρασκευή μόνο στο Newsbomb.gr.

Πάρτε θέση και ψηφίστε στη διαδικτυακή δημοσκόπηση από σήμερα Δευτέρα 12/11 μέχρι και την Τετάρτη 14/11

Συμφωνείτε ναι ή οχι με την απλή αναλογική;

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ