ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωταγωνιστής στον γερμανικό Τύπο ο Σαμαράς

Πρωταγωνιστής στον γερμανικό Τύπο ο Σαμαράς

Εκτενείς αναφορές στο ρόλο του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των ενυπόγραφων εγγυήσεων που ζητάνε οι ευρωπαίοι για τη δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της έκτης δόσης, φιλοξενεί ο σημερινός γερμανικός Τύπος.

«Η Αθήνα απειλείται με χρεοκοπία επειδή ο Σαμαράς δεν υπογράφει» είναι ο τίτλος στην Badische Zeitung, η οποία χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο της ΝΔ «πρόσωπο - κλειδί στο δράμα του χρέους».

Η εφημερίδα σημειώνει: «Η Ελλάδα σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ήδη την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να κριθεί εάν η χώρα οδηγηθεί σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή εάν διασωθεί εκ νέου με δάνεια δισεκατομμυρίων. Η ΕΕ ζητά ενυπόγραφες εγγυήσεις από τους κορυφαίους πολιτικούς της Αθήνας ότι θα συνεχίσουν στο δρόμο της εξυγίανσης. Όλοι είναι διατεθειμένοι (να το κάνουν) – πλην ενός: ο συντηρητικός αρχηγός Αντώνης Σαμαράς. Έτσι γίνεται το πρόσωπο κλειδί στο δράμα του χρέους. […] Εάν ο Σαμαράς εμμείνει στην άρνησή του, τότε η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση».

«Νέα βοήθεια μόνον κατόπιν ενυπόγραφων δεσμεύσεων» τιτλοφορείται άρθρο στην ιστοσελίδα του Stern.

«Χωρίς υπογραφή δεν υπάρχουν λεφτά» σημειώνει το ειδησεογραφικό N-TV.

«Το Eurogroup επιμένει σε υπογραφές από την Αθήνα» είναι ο τίτλος του N24.

«Οι Βρυξέλλες τα θέλουν στο χαρτί» γράφει η εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση και προσθέτει: «Οι Έλληνες συντηρητικοί συνεχίζουν να απορρίπτουν. Τελευταία προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη».