ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρίσκο του Αντώνη Σαμαρά

Το ρίσκο του Αντώνη Σαμαρά

Του Κώστα Τζεβελέκου

Οι δανειστές μας έχουν βάλει το πιστόλι στο κεφάλι του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να υπογράψει.

Το τελεσίγραφο είναι ξεκάθαρο: «Ή υπογράφει ο Σαμαράς ή δεν παίρνετε την 6η δόση».

Ο αρχηγός της ΝΔ διαμηνύει προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς του εταίρους: «Ή αυτό το αλλάζετε και προσπαθείτε να πείσετε την Ε.Ε. ή αποσύρω τη στήριξή μου στην κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές τώρα».

Στο εσωτερικό της ΝΔ επικρατεί ένα αλαλούμ.

Στα «πηγαδάκια» της βουλής, πολλοί βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι: «Ήταν λάθος του Σαμαρά να σηκώσει τώρα τόσο ψηλά τον πήχη για την υπογραφή. Στόχος μας ήταν να εκταμιεύσουμε την 6η δόση».

Οι φανατικοί της ΝΔ υποστηρίζουν ότι οι μεγάλες μάχες κερδήθηκαν με τα ΟΧΙ και όχι με τα ΝΑΙ. Άρα είναι σωστή η επιλογή του.

Κομματικά στελέχη από το χώρο της ΝΔ υποστηρίζουν, ότι σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπογράψει και χάσουμε την 6η δόση, οι συνέπειες θα είναι τραγικές τόσο για τη χώρα όσο και για την ίδια τη ΝΔ.

Πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές κρούουν το κώδωνα του κινδύνου: «Σε περίπτωση πεισματικής άρνησής του να υπογράψει, ο λαός θα θεωρήσει για την καταστροφή υπεύθυνη την ΝΔ και η διάσπαση του κόμματος θα είναι πλέον ορατή».Κάνουν δε έκκληση, έστω στο παρά πέντε, να επικρατήσουν οι φωνές της λογικής προκειμένου η χώρα να φύγει από το τέλμα.