ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική – Κλείνουν δρόμοι λόγω χιονιά

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική – Κλείνουν δρόμοι λόγω χιονιά
Χιονίζει στα βόρεια της Αττικής.

Καιρός: Η κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει την Αττική σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Προβλήματα στην κυκλοφορία στα ορεινά τμήματα της Αττικής έχει προκαλέσει από το πρωί η χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας-Θήβας από το 6ο χλμ στην περιοχή της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα. Στο ίδιο τμήμα, τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, που αντιμετώπιζε πρόβλημα από από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Προβλήματα στους δρόμους έχει προκαλέσει και η βροχόπτωση.

Συγκεκριμένα, αυξημένη είναι η κίνηση στην έξοδο της Αθηνών - Λαμίας έως την Αχαρνών και στην είσοδο από την Αττική Οδό, στον Κηφισό (από παραλιακή εως Λ. Αθηνών) από Πέτρου Ράλλη, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην κάθοδο της Μεσογείων και της Κηφισίας καθώς και στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και της Συγγρού.

Απαγορευτικό απόπλου

Μεγάλα προβλήματα έχουν φέρει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, οι θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι συνεχίζουν να πνέουν στα πελάγη.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, λόγω νέας μεταβολής του καιρού από χθες το βράδυ δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία για την Κρήτη.

Κανονικά πάντως εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην Αττική σήμερα θα σημειώνονται τοπικές βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Φεβρουαρίου

Σάββατο (16/2)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.
Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Κυριακή (17/2)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Διαβάστε επίσης:

Προστασία πρώτης κατοικίας: Ποιοι εντάσσονται στο νέο νόμο - Ποια τα κριτήρια

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Σχετικές ειδήσεις