ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: ΑΟΖ και Βουκουρέστι διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία

Β. Κικίλιας: ΑΟΖ και Βουκουρέστι διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία

«Χάραξη ΑΟΖ και Συμφωνία Βουκουρεστίου πηγαίνουν παράλληλα και προασπίζουν τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε μιλώντας στον Flash, o Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ο κος Κικίλιας σημείωσε πως η χάραξη ΑΟΖ αποτελεί τώρα, περισσότερο από ποτέ αναγκαιότητα και ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη ενώ αναφερόμενος στην απόφαση της Χάγης για το Σκοπιανό, σημείωσε πως η ομόφωνη απόφαση του 2008 στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που επετεύχθη, όπως είπε, με μπροστάρη τον Κ. Καραμανλή, είναι ένα διαπραγματευτικό εργαλείο που δε πρέπει να χαθεί. «Εξάλλου η ίδια η απόφαση δεν απαγορεύει στη χώρα να θέσει veto στην είσοδο των Σκοπίων στους Διεθνείς Οργανισμούς», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως η Ιστορία θα δικαιώσει τον Καραμανλή.

Ο κος Κικίλιας σημείωσε ακόμη πως η κρίση δεν είναι περιφερειακή όπως επίμονα επιδιώκουν να μας πείσουν κάποιοι αλλά πρωτίστως απορρέει από την ίδια την καταστροφική πολιτική του πυρήνα της Ευρωζώνης και συντάχθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, περί ανάγκης άμεσης προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας πως η ΝΔ δε μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα της με τέσσερις εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, αλλά χρειάζεται μια νωπή λαϊκή εντολή.