Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνος Καμμένος: Το 80-90% συμφωνεί με την κυβέρνηση- Επίθεση κατά Θεοδωράκη

Παρασκευή Βονάτσου

Στην αποδοχή που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στην ομιλία του, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Σταύρου Θεοδωράκη με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ.

Η εθνική ενότητα είναι πλατύτερη από την ενότητα του Έθνους είπε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη θετική άποψη που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις για την νέα κυβερνηση.

«Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι θα ενώσουμε τους Έλληνες, καλούσαμε να ενωθούν άνθρωποι από όλους τους χώρους, ανθρώπους που διοικούνταν από μια τρόικα ως χθες, που μας στέλναν τελεσίγραφα και γονατίζαμε» πρόσθεσε.

«Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως» είπε χαρακτηριστικά.

Γι αυτό, για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης κατέβηκαν αυθόρμητα οι πολίτες για να στηρίξουν την Ελλάδα που διαπραγματεύεται, πρόσθεσε.

«Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι θα ενώσουμε τους Έλληνες, καλούσαμε να ενωθούν άνθρωποι από όλους τους χώρους, ανθρώπους που διοικούνταν από μια τρόικα ως χθες, που μας στέλναν τελεσίγραφα και γονατίζαμε» πρόσθεσε και συνέχισε «ζητάμε να μην έρχεται να μας προσβάλει ο κάθε επίτροπος σε ένα υπουργείο, ζητάμε το κοινοβούλιο να νομοθετεί δημοκρατικά, να μην παίρνει η κυβέρνηση πίσω νομοσχέδια και αυτοεξευτελίζεται»

«Η Ελλάδα θα καταφέρει όρθια να νικήσει», τόνισε σε άλλο σημείο.

Μύδροι κατά Σταύρου Θεοδωράκη

Με αφορμή τη φράση του Σταύρου Θεοδωράκη: «Να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ. Όχι όμως η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΕΡΤ των κομμάτων –γιατί ξέρετε ότι και αυτό υπήρξε - αλλά μια ΕΡΤ για όλους τους Έλληνες με προσωπικότητες στην κεφαλή της», ο κ. Καμμένος τον «κατακεραύνωσε» λέγοντας ότι δεν έπαιρναν όλοι οι εργαζόμενοι 20.000 ευρώ ανά εκπομπή με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

«Περίμενα να είναι μια ενωτική συνεδρίαση. Μας κατηγορεί ένα νέο κόμμα, που μάλιστα έχει αποχωρήσει από την αίθουσα. Θέλω να πω στον κύριο Θεοδωράκη ότι σήμερα γίνεται η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και διερωτήθηκε «Μίλησε για την ΕΡΤ, ποιοι τα έπαιρναν από την ΕΡΤ τόσα χρόνια; Πόσα έπαιρνε ο ίδιος για τις συμπαραγωγές στην ΕΡΤ; Ποιοι ήταν εκείνοι που βούλιαξαν την ΕΡΤ; Οι άνθρωποι της διαπλοκής σαν κι αυτόν».

Μάλιστα, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέβηκε ξανά στο βήμα για να απαντήσει και υποστήριξε ότι ήταν εργαζόμενος και ότι δεν διαθέτει πατρική περιουσία, ο κ. Καμμένος επανήλθε.

«Κύριε Θεοδωράκη σας λέω ότι κι εγώ kαι εγώ δούλεψα επί πολλά χρόνια, και ο πατέρας μου δούλεψε κανονικά, αλλά δεν έπαιρνα τα 20 και τα 30 χιλιάρικα. Γιατί υπήρχαν οι επίλεκτοι του ΠΑΣΟΚ αλλά υπήρχαν και οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ, που βρέθηκαν απολυμένοι γιατί κάποιοι έπαιρναν την μερίδα του λέοντος» απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.