Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο CNBC: Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε (vid)

Newsbomb

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπολύει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέκρινε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «έχει πάει την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω».

Επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε. Η Ελλάδα τότε θα έχει μια κυβέρνηση ικανή, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις εφαρμόζοντας πολιτικές ικανές να δώσουν μια πραγματική αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία. Δεν μπορώ να εκβιάσω εκλογές, αλλά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές αυτής της χώρας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Ο αρχηγός της ΝΔ καταλόγισε λάθη στην κυβέρνηση Τσίπρα σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική της και σημείωσε: «Με την σημερινή κυβέρνηση η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια. Είχαμε ύφεση το 2015 και το 2016 και ελπίζουμε σε μια ήπια ανάκαμψη το 2017. Η κυβέρνηση υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν ασχολείται με τις ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας «με αυτές τις πολιτικές».

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο CNBC