Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Ο Σόιμπλε εφαρμόζει την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» (vid)

Newsbomb

Όλγα Γεροβασίλη | Ειδήσεις: «Kαθαρή λύση, με σαφείς διατυπώσεις για να δημιουργηθεί κλίμα αξιοπιστίας και σταθερότητας, το οποίο θα συμβάλει στη μεγέθυνση της οικονομίας», προσδοκά η κυβέρνηση από το Eurogroup, όπως δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (14/06/2017) η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ισχύσουν μετά το 2018 και πρόσθεσε πως η γαλλική πρόταση επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση συνέδεε την αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε πως η λύση θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για πιθανή ποσοτική χαλάρωση.

«Με ποια τεχνική και διατυπώσεις θα γίνει, μένει να το δούμε καθώς όλα είναι στο τραπέζι», υπογράμμισε, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη.

«Δεν μπορεί να στύβεις και άλλο τους φορολογούμενους. Η κυβέρνηση έκανε όλα όσα χρειάζονται με στόχο να βγει η χώρα μόνιμα και οριστικά από την επιτροπεία, χωρίς να ανακυκλώνεται η κρίση στο πλαίσιο της στρατηγικής που είχε χαραχθεί. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι η οικονομία έχει κάνει βήματα σταθεροποίησης, υπάρχουν δείκτες ανάκαμψης και αυτό που κάναμε ήταν άθλος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις Σόιμπλε για τον κ. Τσακαλώτο και τον πρωθυπουργό, η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στη λογική «διαίρει και βασίλευε», ενώ είπε ότι ο πρωθυπουργός μιλά και τηλεφωνεί στην ομόλογό του.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη