ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιο κόμμα κόστισε 326.561 ευρώ στην ΕΡΤ την τελευταία τετραετία

Ποιο κόμμα κόστισε 326.561 ευρώ στην ΕΡΤ την τελευταία τετραετία

Το δρόμο της Βουλής παίρνει για μια ακόμη φορά το κόστος για τις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της Δημόσιας τηλεόρασης προκειμένου να καλυφθούν τηλεοπτικά τα πολιτικά κόμματα.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα για το πόσο κοστίζει στην ΕΡΤ η κάλυψη των κομματικών δραστηριοτήτων.

Θα περίμενε κανείς πως ο πρωθυπουργός θα κόστιζε στη Δημόσια τηλεόραση τα περισσότερα χρήματα για την προβολή του. Τα στοιχεία εντούτοις δείχνουν πως η ΕΡΤ δαπανά τεράστια ποσά, που προέρχονται και από τις τσέπες των Ελλήνων, για να προβάλει τις δραστηριότητες του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν κατόπιν ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 680.188 ευρώ για 117 καλύψεις κομματικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων πολιτικών αρχηγών με πολυκάμερα συνεργεία.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ για 45 καλύψεις εκδηλώσεων την τετραετία 2015-2018 χρησιμοποίησε πολυκάμερα συνεργεία που κόστισαν στη δημόσια τηλεόραση 326.561 ευρώ, όταν οι ανάγκες κάλυψης εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονταν στα 89.313 ευρώ, του ΚΙΝΑΛ στα 79.783 ευρώ, του ΚΚΕ στα 69.785 ευρώ, του Ποταμιού στα 30.000 ευρώ, των ΑΝΕΛ στα 24.479 ευρώ και της Χρυσής Αυγής στα 14.964 ευρώ.

ert

Οι… τρελές απαιτήσεις της Νέας Δημοκρατίας από την ΕΡΤ φαίνεται πως δεν υπολογίζουν κανένα κόστος και όσο περνούν τα χρόνια αυξάνονται κατακόρυφα, μιας και από τα δύο τρικάμερα του 2015 φτάσαμε το 2018 να έχουν τηλεοπτικές ανάγκες δύο πεντακάμερων και είκοσι τετρακάμερων!

Τα αποτελέσματα που θα πάρει στα χέρια της κ. Ασημακοπούλου είναι αμφίβολο αν θα χαροποιήσουν την ηγεσία της ΝΔ, ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπει ο ελληνικός λαός που πληρώνει τη δημόσια τηλεόραση, τι ποσά δαπανώνται για τις ψυχαγωγικές και τις ενημερωτικές εκπομπές, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αλλά και τις δραστηριότητες των κομμάτων και των αρχηγών τους.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Καμμένου: Ρίχνω την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή