ΚΟΣΜΟΣ

Εκπαίδευση Ρώσων στα σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων Mistral (βίντεο)

Εκπαίδευση Ρώσων στα σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων Mistral (βίντεο)

Για εκπαίδευση στα σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων Mistral πήγαν στην Γαλλία, περισσότεροι από 400 Ρώσοι ναύτες υπαξιωματικοί και αξιωματικοί.

Οι Ρώσοι επισκέφτηκαν την Γαλλία προκειμένου να εκπαιδευθούν στα γαλλικά σκάφη τα οποία προτίθεται να αγοράσει η Ρωσία.

Το ρωσικό προσωπικό έφθασε με το εκπαιδευτικό σκάφος του ρωσικού Ναυτικού Smolny με δύο πληρώματα των 200 ατόμων και το οποίο κατέπλευσε το γαλλικό λιμάνι στο Saint-Nazaire. Σημαντικό ρόλο στην τήρηση της αρχικής συμφωνίας έπαιξαν και τα γαλλικά ναυπηγεία της DCNS τα οποία πίεσαν τη γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία ύψους 1,53 δισ.$ για την αγορά τεσσάρων σκαφών.

Το πρώτο σκάφος Mistral το Vladivostok πρόκειται να παραδοθεί στο ρωσικό Ναυτικό τον Οκτώβριο και να ενταχθεί στο Στόλο του Ειρηνικού ενώ το δεύτερο το Sevastopol στις αρχές του 2015. Ενώ τα υπόλοιπα δύο πρόκειται να ναυπηγηθούν στη Ρωσία.

Η κλάση Mistral έχει μέγιστο εκτόπισμα 21.000 τόνων από το κατάστρωμά του μπορούν να επιχειρούν 20 ελικόπτερα ενώ μπορεί να μεταφέρει 450 πλήρως οπλισμένους στρατιώτες για μεγάλες αποστάσεις και μέχρι και 900 για μικρότερες αποστολές.

Τα σκάφη του ρωσικού Ναυτικού έχουν ειδικά τροποποιημένο κατάστρωμα για να δέχονται τα μεγαλύτερα ρωσικά ελικόπτερα ενώ είναι σχεδιασμένα και για αποστολές στον αρκτικό κύκλο.

Διαβάστε επίσης

Το ΠΝ στα Μιαούλεια 2014 στην Υδρα