ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κύριε Γαβρόγλου η στρατιωτική θητεία, η αριστεία και η Πατρίδα δεν είναι κατάρα!

Κύριε Γαβρόγλου η στρατιωτική θητεία, η αριστεία και η Πατρίδα δεν είναι κατάρα!

Κώστας Γαβρόγλου | Ειδήσεις: Είναι απορίας άξιο πώς κυβερνητικά στελέχη της δήθεν αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιμένουν να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας ως κάτι αρνητικό, παρουσιάζοντας τη ως ένα ζήτημα που ισούται με... συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, επιχείρησε να πλασάρει μέσω της ΕΡΤ την απόφασή του να εξαγοράσει τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό με διάφορα επιχειρήματα, επιμένοντας, πάντως, η επιλογή του είναι καθαρά «προσωπική υπόθεση».

Είπε, λοιπόν, ο υπουργός Παιδείας: «Έχω γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όπως όλοι οι Ρωμιοί είχα τουρκική υπηκοότητα. Έπρεπε να κάνω την στρατιωτική μου θητεία στην Τουρκία, ήταν οι αρχές της δεκαετίας του '70, υπάρχει δικτατορία στην Τουρκία, αρνούμαι να πάω στον στρατό. Ήμουν στην Αγγλία, κάνω αίτηση για ελληνική υπηκοότητα, μου τη δίνουν και υπάρχει αυτός ο νόμος με τον οποίο οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους. Είναι τόσο απλό, δεν το έχω κρύψει από κανέναν».

Και συνέχισε: «Ας κρίνουν όσοι είναι να την κρίνουν την προσωπική μου απόφαση να εξαγοράσω την θητεία μου, την περίοδο της χούντας. Δεν θα πω τίποτε παραπάνω. Είναι αυτό που λέμε "δολοφονία χαρακτήρα" και συνηθίζεται από αντιπολιτευτικά έντυπα και κόμματα».

Κύριε Γαβρόγλου, το ότι αποφασίσατε να κάνετε κάτι τέτοιο είναι, πράγματι, δικό σας ζήτημα και ειλικρινά δεν μας αφορά.

Εκείνο, όμως που μας αφορά άμεσα είναι η σπουδή που επιδεικνύετε ως προς το να καταλύσετε καθετί που αφορά στο ζήτημα της ελληνικής σημαίας και την ανάρτηση των συμβόλων, κινήσεις που αντίκεινται στο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Και, δυστυχώς, στο νομοσχέδιό σας φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να αντιμετωπίζουν έννοιες όπως η Πατρίδα και η Θρησκεία ως κάτι άρρωστο και αποβλητέο, στο όνομα μιας δήθεν προοδευτικής πολιτικής ορθότητας.

Αντιμετωπίζετε την αριστεία σα να επρόκειτο για κάποιο επικίνδυνο νόσημα, καταργείτε τον εκκλησιασμό για τους μαθητές και προσπαθείτε να πείσετε τους πάντες ότι προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Αντί να βρείτε τρόπους να βελτιώσετε το επίπεδο των μαθημάτων, να φτιάξετε ένα απόλυτα ορθό και καθετοποιημένο εκπαιδευτικό σύστημα, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και φτάνοντας μέχρι το Πανεπιστήμιο και την έρευνα, κάνετε παρεμβάσεις με το «αριστερό» νυστέρι, παίζοντας απλώς με τα ιερά και τα όσια των πολιτών.

Αυτά, όμως, δυστυχώς για εσάς, δεν περνάνε, κύριε υπουργέ...

Σχετικές ειδήσεις