ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Νίκο Φίλη, δεν είναι τραμπούκοι όλοι όσοι πάνε στα συλλαλητήρια!

Νίκο Φίλη, δεν είναι τραμπούκοι όλοι όσοι πάνε στα συλλαλητήρια!

Νίκος Φίλης | Ειδήσεις: Υπάρχει παροιμία που λέει «μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας». Αποδίδεται στο φιλόσοφο και έναν από τους Επτά Σοφούς, τον Χείλωνα τον Λακεδαιμόνιο (600 – 520 π.Χ.) και στα νέα ελληνικά σημαίνει «να μην προτρέχει η γλώσσα της σκέψης».

Προφανώς ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης, δεν την έμαθε ποτέ του. Γιατί, πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς την απίστευτη δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, ότι όσοι πάνε να διαμαρτυρηθούν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι παρακρατικοί και τραμπούκοι.

«Πρόκειται για ομάδες τραμπούκων και παρακρατικούς θύλακες που δεν έχουν κανένα ντέρτι με την Μακεδονία και δεν έχουν καμία σχέση με τους συμμετέχοντες στα μεγάλα συλλαλητήρια του χειμώνα», δήλωσε ο κ. Φίλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Νίκο Φίλη, θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός, ιδίως όταν αποφασίζεις να κρεμάσεις αδιακρίτως ταμπέλες σε ανθρώπους.

Δυστυχώς, επιμένεις σε μια κούφια λογική που επιμένει να συγχέει τον στείρο εθνικισμό με τον πραγματικό εθνισμό, δηλαδή τη φιλοπατρία. Μπορεί οι δύο όροι να έχουν διαφορά μόλις δύο γραμμάτων, όμως η σημασιολογική τους απόσταση είναι τεράστια. Και το «τσουβάλιασμά» τους είναι διχαστικό και άκρως επικίνδυνο.

Υπάρχουν άνθρωποι που βγήκαν, βγαίνουν και θα βγουν στα συλλαλητήρια, γιατί απλά θέλουν να διαμαρτυρηθούν, γιατί διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι το κακό; Τι το μεμπτό; Σε τι αποσκοπούν αυτοί οι χαρακτηρισμοί;

Δεν σου περνάει από το μυαλό, Νίκο Φίλη, ότι με αυτά που λες, ωθείς τα πράγματα στα άκρα και πως προάγεις την εθνική «ομοφαγία» αντί την εθνική ομοψυχία; Αυτό είναι, άλλωστε, κάτι που ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν το θέλει και το επαναλαμβάνει σε κάθε δυνατή ευκαιρία, όταν αναφέρεται στο Σκοπιανό.

Οι λέξεις και οι χαρακτηρισμοί αυτού του είδους θέλουν προσοχή στη χρήση τους. Σε εποχές που απαιτείται ενότητα πέρα και πάνω απ’ όλα, η μετριοπάθεια και η σύνεση είναι ακριβές αρετές.

Κι αυτό μην το ξεχάσεις ποτέ, Νίκο Φίλη…