Εργένικες συνταγές: #11. Ένα λαχταριστό σάντουιτς με τόνο

Ας το παραδεχθούμε. Ως εργένηδες δεν τρώμε και πολύ ψάρι. Ουσιαστικά, μόνο τόνο από την κονσέρβα τρώμε. Τουλάχιστον ας "παίξουμε" δημιουργικά μαζί του.

Εργένικες συνταγές: #11. Ένα λαχταριστό σάντουιτς με τόνο
SEX
1'

Ο πιο απλός τρόπος να φας ψάρι είναι να φτιάξεις ένα σάντουιτς με τόνο. Αλλά το να ψήσεις απλά ψωμί και να πετάξεις μέσα το περιεχόμενο της κονσέρβας είναι μεν εξαιρετικά γρήγορο "μαγείρεμα", αλλά ελάχιστα θα σε ικανοποιήσει σε σχέση με το άλλο, το πιο εξελιγμένο, που δεν πρόκειται να σου πάρει παραπάνω από πέντε λεπτά περισσότερα. Πάμε λοιπόν:

Υλικά (για 2 σάντουιτς):

  • 250 γρ. τόνος σε λάδι (τον στραγγίζουμε πριν τον χρησιμοποιήσουμε και κρατάμε το λάδι αν πρόκειται να φτιάξουμε μόνοι μας και την μαγιονέζα)
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα (ακολουθεί συνταγή για να την φτιάξουμε μόνοι μας, αλλά ΟΚ, χρησιμοποιείστε και έτοιμη αν δεν έχετε διάθεση να γίνετε master chef με τη μία)
  • 2 κουταλάκια καρδιά σέλινου
  • 1/2 κουταλάκι σπόροι σέλινου (τους βρίσκετε στα μπαχαρικά, αν δεν βρείτε, δεν πειράζει)
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί τοστ, πολύσπορο κατά προτίμηση
  • 2 φέτες τυρί τοστ έμενταλ (ιδανικά θέλει Gruyère, αλλά πού να ψάχνετε τώρα) ή γραβιέρα.
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

O τόνος, το σέλινο (και το φρέσκο και οι σπόροι), το αλάτι και το πιπέρι, παρέα με την μαγιονέζα, αναμειγνύονται σ' ένα μπωλ και στη συνέχεια απλώνονται ομοιόμορφα στις 2 από τις 4 φέτες του ψωμιού και καλύπτονται από το τυρί. Καπακώνετε με τις άλλες 2 φέτες ψωμιού. Λιώνετε το βούτυρο σ' ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζετε τα σάντουιτς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ψωμί, τα βγάζετε, τα κόβετε στη μέση και τα σερβίρετε πάραυτα!

Η μαγιονέζα:

Θα χρειασθείτε 2 βλαστάρια φρέσκο δεντρολίβανο, 1 κουταλάκι λευκό ξύδι, 1 μεγάλο αυγό, 2 κουταλάκια στιμμένο λεμόνι, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 3/4 φλιτζανιού λάδι (αυτό που κρατήσατε από τον τόνο). Τσιγαρίζετε το δεντρολίβανο (δεν θέλει ούτε μισό λεπτό), βράζετε 4 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το ξύδι και σπάτε μέσα το αυγό και το αφήνετε να βράζει μέχρι το ασπράδι να στερεώσει, αλλά ο κρόκος να είναι ακόμη ζουμερός -περίπου 2 λεπτά. Το βγάζετε και το βάζετε σε ένα μπλέντερ, μαζί με το λεμόνι και τη μουστάρδα. Σιγά σιγά προσθέστε το λάδι και το δεντρολίβανο.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή