ΜΠΑΣΚΕΤ

Θα ακούνε Ασία και θα... τρέχουν στις ΗΠΑ – Μέγα «κάζο» μετά από 17 χρόνια για την Team USA

Θα ακούνε Ασία και θα... τρέχουν στις ΗΠΑ – Μέγα «κάζο» μετά από 17 χρόνια για την Team USA
Τεράστιο «στραπάτσο» για την Team USA στα γήπεδα της Κίνας
Fiba.com

Μουντομπάσκετ: Οι ΗΠΑ έμειναν εκτός ημιτελικών Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ για πρώτη φορά μετά το 2002 και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα σε τελική φάση για πρώτη φορά μετά το 2006.

Θα ακούνε… Ασία και θα τρέχουν οι Αμερικανοί! Μέχρι τον αποκλεισμό τους από τη Γαλλία στη Ντονγκουάν της Κίνας, οι ΗΠΑ δεν είχαν γνωρίσει καμία ήττα – ούτε καν σε αδιάφορα παιχνίδια ομίλων – και είχαν την… πικρή ανάμνηση της Ιαπωνίας. Ήταν η 1η Σεπτεμβρίου 2006 όταν στη Σαϊτάμα, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ η Ελλάδα είχε νικήσει 101-95 και είχε περάσει στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παράλληλα, για τις ΗΠΑ αυτός ήταν ο πρώτος αποκλεισμός τους σε Μουντομπάσκετ πριν φτάσουν στην ημιτελική φάση εδώ και 17 χρόνια! Ο προηγούμενος ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ που διοργάνωσαν οι ίδιοι, το 2002 στην Ιντιανάπολις! Τότε, στα προημιτελικά είχαν τεθεί αντιμέτωποι με τη Γιουγκοσλαβία η οποία τους νίκησε 81-78 και πέρασε στους «4», για να φτάσει ως τον τελικό όπου πήρε και το τρόπαιο επικρατώντας 84-77 της Αργεντινής στην παράταση, σε έναν επεισοδιακό αγώνα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την πρώτη ήττα των Αμερικανών μετά το 2006

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τον πρώτο αποκλεισμό των ΗΠΑ μετά το 2002

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκαελ Σουμάχερ: Αποκάλυψη «βόμβα» για την κατάσταση της υγείας του

Θα γίνει της «κολάσεως» με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας