ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι τραυματισμοί που άλλαξαν τα δεδομένα στα NBA Playoffs

Γιαννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
AP Images

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τραυματισμοί όπως αυτός του «Greek Freak» αποτελούν μια σκληρή υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην τελική έκβαση στον αθλητισμό - Η φετινή σεζόν στο ΝΒΑ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. 

Τα φετινά playoffs του ΝΒΑ είναι άκρως συναρπαστικά, ωστόσο οι σοβαροί τραυματισμοί έπαιξαν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο, όπως συμβαίνει συνήθως στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/6), άπαντες «πάγωσαν» με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος προστέθηκε στη λίστα με τους «σταρ» που «λαβώθηκαν» κατά τη διάρκεια των playoffs.

Τουλάχιστον στην περίπτωση του «Greek Freak» τα μαντάτα ήταν ευχάριστα, καθώς γλίτωσε τα χειρότερα και όπως όλα δείχνουν θα μπορέσει να ενισχύσει τους Μιλγουόκι Μπακς, σε περίπτωση που εκείνοι περάσουν στα NBA Finals.

Οι αντίπαλοι των «Ελαφιών», οι Ατλάντα Χοκς έκαναν το 2-2 στους Τελικούς της Ανατολής δίχως να έχουν τον ηγέτη τους, Τρέι Γιανγκ, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δεξί πόδι. Επίσης, οι Λος Άντζελες Κλίπερς έμειναν εκτός ΝΒΑ Finals, καθώς αποκλείστηκαν από τους Φίνιξ Σανς, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα είχε συμβεί αν είχαν υγιή τον μεγάλο τους «σταρ», Καουάι Λέοναρντ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση των Μπρούκλιν Νετς με τον Τζέιμς Χάρντεν και των πρωταθλητών Λος Άντζελες Λέικερς με τον Άντονι Ντέιβις. Το CBS Sports δημοσίευσε μια λίστα με τις απουσίες κατά τη διάρκεια της postseason, στην οποία βρίσκονται κι οι Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς και Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς. Οι δύο τελευταίοι χτύπησαν λίγο πριν την έναρξη των playoffs.

Όσον αφορά στον Κρις Πολ, είχε μείνει εκτός για κάποιες ημέρες, καθώς είχε μπει στο πρωτόκολλο του κορονοϊού. Ο έμπειρος γκαρντ επέστρεψε κι οδήγησε τους Σανς στους τελικούς του ΝΒΑ.

cbs-sports-nba.jpg
Η λίστα του CBS Sports με όσους αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα playoffsTwitter: @CBSSportsHQ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις: Τι αλλάζει στις 5 Ιουλίου – Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR ή Rapid test στα νησιά