ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός, αντέδρασε ο Παναθηναϊκός – Highlights και βαθμολογία (vid)

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 6ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν σοβαροί στο Περιστέρι κι έστησε το δικό του πάρτι στα γενέθλια του ΓΣΠ, ο οποίος γιόρτασε τα 50 χρόνια ζωής. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 93-67, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε 28-13, έχοντας βασικό «όπλο» και πάλι την άμυνα τους.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά τη συντριβή από τον Ερυθρό Αστέρα κι επικράτησε 81-64 του ΠΑΟΚ, συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του στην Basket League. Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι, έβγαλαν πολλές ωραίες φάσεις κι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των γηπεδούχων, οι οποίοι προέβαλαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Πρώτη εμφάνιση του Τζέρεμι Έβανς στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς πήρε τη θέση του Φλόιντ.

Με καλάθι του Μολφέτα, έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ, 1.2’’ πριν το τέλος, έδωσε στον Απόλλωνα Πάτρας τη νίκη (82-81) κόντρα στον Ηρακλή, μέσα στο Ιβανώφειο. Εκτός συγκλονιστική εξέλιξη, το ματς είχε και πολλά νεύρα! Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου διακόπηκε για περίπου μισή ώρα λόγω έντασης που δημιουργήθηκε έξω από το γήπεδο με φίλους του Ηρακλή, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου του «γηραιού», Θόδωρου Δρακόπουλου. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών μπήκαν και μέσα, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαπληκτισμός και με την αστυνομία, η οποία ζητούσε πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Οι αγώνες του Σαββάτου

Μολονότι πήγε στην Πάτρα με δέκα παίκτες, ο Άρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση κι επικράτησε 82-62 του Προμηθέα. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, παρά τα προβλήματα, έπαιξε εξαιρετικά και με κορυφαίους τους Κέλι (18π., 15ριμπ.), Κάουαν (20π., 5ασ.) και Χάνλαν (17π., 5ριμπ.) κυριάρχησε στο παρκέ. Το αρνητικό είναι ότι ο τελευταίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο 32ο λεπτό.

Στο επίσημα του «Δημήτρης Τόφαλος» βρέθηκε ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Λουίς Κασιμίρο. Η απόλυση του Ισπανού τεχνικού δεν άρεσε καθόλου στον σπουδαίο παλαίμαχο τερματοφύλακας Σαντιάγκο Κανιθάρες, ο οποίος «έκραξε» τον Προμηθέα.

Ο Κολοσσό πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έφυγε με ένα μεγάλο «διπλό» (85-82) από την έδρα της ΑΕΚ! Οι «θαλασσί» σούταραν με 51% έξω από τα 6μ75 και πήραν τις σωστές αποφάσεις στο τέλος, για να φτάσουν τις τέσσερις νίκες σε έξι ματς. Γενικότερα, οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη είχαν καλό ρυθμό στην επίθεση, ενώ άντεξαν στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν τις προβληματικές εμφανίσεις. Πήγε… στράφι η τρομερή εμφάνιση του Μπράιαν Ανγκόλα (28π. με 9/16 σουτ).

Σπουδαίο «διπλό» και για τον Ιωνικό Νικαίας, ο οποίος νίκησε 61-59 στο Λαύριο, επιστρέφοντας από το -11 του 34ου λεπτού! Μολονότι, σούταραν με μόλις 20% στα τρίποντα κι είχαν 18 λάθη, οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να παλεύουν και κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση με πρωταγωνιστή τον Τζέρμαν (16π.). Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη προηγήθηκε 55-44, αλλά στα τελευταία έξι λεπτά δέχθηκε επιμέρους σκορ ήταν 4-17!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΑ HIGHLIGHTS

Κυριακή (7/11)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 67-93

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-81

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Π. 81-82

Σάββατο (6/11)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΡΗΣ 62-82

ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ 82-85

ΛΑΥΡΙΟ - ΙΩΝΙΚΟΣ 59-61

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Το βίντεο με τον τραυματισμό του πυροσβέστη στα επεισόδια με την Αστυνομία

Κρούσματα σήμερα: Νέα «έκρηξη» με 6.909 νέα - 48 θάνατοι και 450 διασωληνωμένοι

Γλυκά Νερά: Άλλαξε στάση η μητέρα της Καρολάιν για τους γονείς του γυναικοκτόνου