ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: «Ισοπέδωσε» την ΑΕΚ σε ιστορικό ματς ο Παναθηναϊκός - Highlights και βαθμολογία (vid)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 7ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ιστορικό ματς, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που συμπλήρωσε 1.700 ματς από καταβολής Α’ Εθνικής, «ισοπέδωσε» (100-75) την ΑΕΚ. Αυτή ήταν η 35η διαδοχική νίκη επί των «κιτρινόμαυρων», ως τυπική ή ουσιαστικά, γηπεδούχος.

Δύο ημέρες μετά την ήττα από την Ούνικς Καζάν, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ξέσπασαν, έχοντας κορυφαίο τον αρχηγό, Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, το «τριφύλλι» έκανε ο,τι ήθελε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αποτυπώνοντας και στο παρκέ τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πέρα, από τη «βαριά» ήττα, ο Στέφανος Δέδας είχε και τον Μπράιαν Ανγκόλα να αποχωρεί με πρόβλημα στο χέρι.

Πριν από το τζάμπολ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τον Νίκο Παππά για την προσφορά του στον σύλλογο. Ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας γκαρντ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους «πράσινους», από τότε που αποχώρησε από την ομάδα.

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις συνεχίζει ο Κολοσσός, ο οποίος επικράτησε 82-59 του Λαυρίου. Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα κι έφτασαν με σχετική ευκολία στην επικράτηση. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη σε επτά αγώνες για τους «θαλασσί», οι οποίοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στη Νίκαια, ο Προμηθέας ήταν κυρίαρχος και με πλουραλισμό στην επίθεση επικράτησε 88-65 του Ιωνικού, ο οποίος είχε αρκετές απουσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με μόλις εννιά παίκτες. Η ομάδα της Πάτρας πίεσε στην άμυνα και με εξαιρετική κυκλοφορία στην επίθεση (βλ. 30 ασίστ) πήραν εύκολα τη νίκη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στο ΣΕΦ, την Κυριακή (14/11, 20:00) ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πειραιά πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα, εδώ και αρκετά χρόνια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι άλλωστε η μοναδική αήττητη ομάδα στην Basket League, με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στον αντίποδα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» που απέκτησε τον άλλοτε «ερυθρόλευκο», Βαγγέλη Μάντζαρη, έχει πετύχει μόνο 1 νίκη σε 5 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρης – Ηρακλής, αλλά και την αναμέτρηση Λάρισα –Περιστέρι.

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 100-75

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 65-88

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ 82-59

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.