ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός, έκανε το «6 στα 6» - Highlights και βαθμολογία (vids)

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 7ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη… δουλειά, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα, καθώς επικράτησε 86-68 του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την έκτη τους νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα, πριν από τη δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί. Σε αυτή η ομάδα του Πειραιά θα παίξει με Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Euroleague και τον Παναθηναϊκό για τη Basket League, την ερχόμενη Δευτέρα (22/11).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο για ένα ημίχρονο, έχοντας καλό ποσοστό στο δίποντο, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα σε τρίποντο και δημιουργία. Κάπως έτσι όταν οι γηπεδούχοι πάτησαν λίγο γκάζι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν.

Ντέρμπι με τα όλα του στο «Αλεξάνδρειο», όπου ο Άρης έκαμψε την αντίσταση του Ηρακλή στην παράταση με 83-78 (73-73κ.α.). Ο αγώνας είχε τα πάντα! Ένταση, πάθος, πείσμα και «δίψα» για τη νίκη. Τελικά, αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι «κίτρινοι», έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Κέλι, ο οποίος μέτρησε 29 πόντους και 9 ριμπάουντ! Ο «γηραιός» βρίσκεται πλέον σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, καθώς «κουβαλάει» ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Το ντέρμπι είχε και μια άσχημη στιγμή, καθώς 8’15’’ πριν τη λήξη της τέταρτης περιόδου, ο αγώνας σταμάτησε για αρκετά λεπτά κι επικράτησε αγωνία. Ο λόγος ήταν ότι ένας φίλος του Άρη έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε η άμεση επέμβαση του ιατρικού προσωπικού, το οποίο του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Ο φίλαθλος αποχώρησε με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο.

Το Περιστέρι επιβεβαίωσε τη διαφορά ποιότητας που έχει με τη Λάρισα κι έφυγε με το «διπλό» (78-63) από το κλειστό της Νεάπολης. Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη, καθώς είχαν περισσότερες λύσεις από την ομάδα της Θεσσαλίας, η οποία σούταρε με άσχημα ποσοστά τόσο σε δίποντα, όσο και σε τρίποντα.

Οι αγώνες του Σαββάτου

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ιστορικό ματς, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που συμπλήρωσε 1.700 ματς από καταβολής Α’ Εθνικής, «ισοπέδωσε» (100-75) την ΑΕΚ. Αυτή ήταν η 35η διαδοχική νίκη επί των «κιτρινόμαυρων», ως τυπική ή ουσιαστικά, γηπεδούχος.

Δύο ημέρες μετά την ήττα από την Ούνικς Καζάν, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ξέσπασαν, έχοντας κορυφαίο τον αρχηγό, Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, το «τριφύλλι» έκανε ο,τι ήθελε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αποτυπώνοντας και στο παρκέ τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πέρα, από τη «βαριά» ήττα, ο Στέφανος Δέδας είχε και τον Μπράιαν Ανγκόλα να αποχωρεί με πρόβλημα στο χέρι.

Πριν από το τζάμπολ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τον Νίκο Παππά για την προσφορά του στον σύλλογο. Ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας γκαρντ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους «πράσινους», από τότε που αποχώρησε από την ομάδα.

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις συνεχίζει ο Κολοσσός, ο οποίος επικράτησε 82-59 του Λαυρίου. Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα κι έφτασαν με σχετική ευκολία στην επικράτηση. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη σε επτά αγώνες για τους «θαλασσί», οι οποίοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στη Νίκαια, ο Προμηθέας ήταν κυρίαρχος και με πλουραλισμό στην επίθεση επικράτησε 88-65 του Ιωνικού, ο οποίος είχε αρκετές απουσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με μόλις εννιά παίκτες. Η ομάδα της Πάτρας πίεσε στην άμυνα και με εξαιρετική κυκλοφορία στην επίθεση (βλ. 30 ασίστ) πήραν εύκολα τη νίκη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΑ HIGHLIGHTS

Κυριακή (14/11)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 86-68

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 83-78 (73-73κ.α.)

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 63-78

Σάββατο (13/11)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 100-75

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 65-88

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ 82-59

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Φρίκη με την ασέλγεια στην 4χρονη – «Μην πεις τίποτα σε κανέναν», έλεγε ο αστυνομικός

Γιατί η Απογραφή 2021 έχει γίνει viral στο Twitter – Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο