ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Η συγκλονιστική ιστορία του Πέιτον Σίβα – «Θα ήμουν νεκρός, με έσωσε»

Πέιτον Σίβα
Οι μάχες εντός παρκέ δεν "τρομάζουν" τον Πέιτον Σίβα, ο οποίος έχει μάθει να μάχεται από μικρό παιδί
Intime

Παναθηναϊκός: Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού», Πέιτον Σίβα «κουβαλάει» μια συγκλονιστική ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, ως το φινάλε της σεζόν.

Πολλά μπορεί να πει κάποιος για τις ικανότητες του εντός παρκέ, άλλωστε με τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου έδωσε τα διαπιστευτήρια του στο υψηλότερο επίπεδο (βλ. Euroleague). Επίσης, ο Ρικ Πιτίνο, με τον οποίο πανηγύρισε το πρωτάθλημα στο NCAA με το Λούιβιλ, ήθελε να τον φέρει στον Παναθηναϊκό. Το θέμα σε αυτή την περίπτωση, όμως, δεν είναι τι έχει κάνει εντός παρκέ, αλλά η συγκλονιστική ιστορία του που κάνει τις μάχες στο γήπεδο να μοιάζουν κάτι πολύ πιο απλό.

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, το 2003, όταν ο Σίβα ήταν μόλις 13 ετών κι οδηγώντας την Dodge του μεγαλύτερου αδερφού του, έψαχνε στα σκοτεινά στενά του Σιάτλ, τον πατέρα του. Ο Πέιτον Σίβα ο πρεσβύτερος έλειπε για ημέρες, έχοντας χαθεί στον φαύλο κύκλο του αλκοόλ και των απαγορευμένων ουσιών. Ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού είχε περάσει πολλά βράδια χωρίς τον πατέρα του, αλλά εκείνη η νύχτα ήταν διαφορετική, ήταν σαν να ένιωθε την απελπισία του πατέρα του. «Κάθε παιδί θα το έκανε. Έκανα ο,τι μπορούσα για να βοηθήσω», έχει πει ο Σίβα. Ο πατέρας του, έχοντας μπλέξει με συμμορίες και μπαινοβγαίνοντας στη φυλακή, τον χρειαζόταν πιο πολύ από ποτέ!

Πέιτον Σίβα
Ο Πέιτον Σίβα μαζί με τον πατέρα τουroundballdaily.com

«Αντιμετώπιζα πολλά προβλήματα. Ήμουν σε έναν κόσμο που δεν με ένοιαζε», παραδέχθηκε ο Σίβα ο πρεσβύτερος, ο οποίος εκείνη τη νύχτα του 2003 είχε αποφασίσει να βάλει ένα τέλος. Είχε δει δολοφονίες, είχε δεχθεί κι αυτός σφαίρα στο παρελθόν κι ήθελε να κλείσει έναν οδυνηρό κύκλο με τον δικό του τρόπο. Όπως έχει πει: «Έπινα, έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών. Είχα όπλο κι ήμουν έτοιμος να το χρησιμοποιήσω. Πολλά μου περνούσαν από το μυαλό».

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, τι πέρασε από το μυαλό του όταν είδε μπροστά του τον 13χρονο γιο του, να του λέει ότι: «Ήρθα να σε πάρω, μπαμπά». Ο Σίβα ο νεότερος συγκλονίζει περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές: «Μου είπε ότι δεν ήθελε να ζει άλλο κι έλεγα ότι αυτό είναι ανόητο. Ήταν εγωιστικό» και συνέχισε λέγοντας του ότι: «Μπαμπά, ξέρω ότι με αγαπάς και ξέρω ότι θα έκανες τα πάντα για να είσαι εκεί για εμένα. Πραγματικά σε χρειάζομαι τώρα». Ο πατέρας του, τόνισε γι’ αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές: «Κάτσαμε εκεί και κλαίγαμε. Με έσωσε. Θα είχα πεθάνει».

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Επίσημα «πράσινος» ο Σίβα