ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας αποφασίζει για Μάρτιν – Τα τελευταία νέα πριν το Game 5 με Μονακό

Ολυμπιακός - Μονακό
Intime

Ολυμπιακός: Ο Χασάν Μάρτιν έλαβε μέρος στην προπόνηση της Τρίτης (3/5) και τέθηκε στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενόψει του Game 5 με τη Μονακό, για τα playoffs της Euroleague.

Ο Αμερικανός ψηλός έμεινε εκτός δράσης τις προηγούμενες τρεις εβομάδες, ωστόσο πλέον ελπίζει ότι θα βρεθεί στη δωδεκάδα, για τον καθοριστικό αγώνα του ΣΕΦ.

Ο Μάρτιν θα είναι όπως όλα δείχνουν διαθέσιμος για το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν για τους «ερυθρόλευκους» κι αποτελεί απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του. Είναι μια απόφαση που ο Έλληνας τεχνικός θα πάρει λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.

Από την άλλη, ο Άλφα Ντιαλό ταξίδεψε κανονικά στην Αθήνα με την αποστολή της Μονακό. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει αγωνιστεί μόνο στο πρώτο ματς της σειράς, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Πλέον, όμως, είναι καλύτερα κι είναι πιθανό να ενισχύσει στο «do-or-die» ματς του ΣΕΦ.

Η ώρα και το κανάλι του ΟλυμπιακόςΜονακό

Το Game 5 της σειράς του Ολυμπιακού με τη Μονακό, όπου θα κριθεί κι η πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου, είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη (4/5). Θα ξεκινήσει στις 21:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports4HD.

«Δεν μπορώ να πω αν η έδρα θα μας φέρει πίεση»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας για την καθοριστική αναμέτρηση της Τετάρτης (4/5), με τη Μονακό, ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την παρουσία μας φέτος σαν απολογισμό ως τώρα. Το γεγονός ότι καταφέραμε να παίξουμε τρία παιχνίδια στα playoffs εδώ και να έχουμε αυτή τη συμπαράσταση από τον κόσμο, είναι κάτι πολύ θετικό για τους παίκτες ενώ και για τον κόσμο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Αν στην αρχή της χρονιάς μας ρωτάγανε αν σε αυτό το σημείο της χρονιάς θα παίζαμε πέμπτο ματς μέσα στο γήπεδο μας για να πάμε στο Final Four, θα ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι με αυτή την προοπτική κι έτσι πρέπει να το δούμε. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε δυνατότητες, παίζουμε στην έδρα μας και πιστεύω πως αν παίξουμε καλά θα κερδίσουμε».

Για το αν η έδρα μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον Ολυμπιακό: «Δεν νομίζω πως μπορούμε να γενικεύσουμε τα συμπεράσματα. Εμείς χάσαμε εδώ και εκείνοι στην έδρα τους. Σε τελική ανάλυση είναι πως παίζει η ομάδα, τότε παίζει ρόλο η έδρα. Νομίζω πως μετά από τέσσερα ματς στα playoffs και δύο στην κανονική περίοδο, οι δύο ομάδες έχουμε αναλύσει τι κάνουμε καλά και τι όχι.

Σίγουρα, η προσέγγιση, η θέληση, το πάθος, αλλά και οι συγκυρίες παίζουν ρόλο. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορώ να πω αν η έδρα θα μας φέρει πίεση. Ο κόσμος είναι πολύ υποστηρικτικός. Η πιο σημαντική στιγμή για εμένα ήταν όταν χάναμε με 20 πόντους (σ.σ στο Game 2) και ο κόσμος αποθέωσε την ομάδα. Για εμένα αυτό ήταν πιο σημαντικό ακόμα και από τους πανηγυρισμούς στις νίκες ή το ενδιαφέρον των φιλάθλων για να κάνουν sold out σε λίγες ώρες».

Για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού: «Οι παίκτες παίζουν τα παιχνίδια. Εμείς βοηθάμε στο πως θα το προσεγγίσουν. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ευρωπαϊκή μας πορεία, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήταν ένα φανταστικό γεγονός να προκριθούμε στο Final Four. Ξαναλέω όμως ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μέσα στην χρονιά».

Για το αν η Μονακό… γίνει Δανία του 1992: «Ας ελπίσουμε να μην εξελιχθεί σε Δανία του 1992 (γέλια) Είναι σίγουρο πως σε αυτή την σειρά εμείς έχουμε την περισσότερη πίεση. Να δούμε, όμως, τι εκφράζει η μία ομάδα και τι η άλλη.

Να εξετάσουμε την λαϊκή βάση που έχει η κάθε ομάδα, το brand name, το παρελθόν της. Δεν υποτιμώ καθόλου τη Μονακό. Την σέβομαι απεριόριστα, είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι κάτι άλλο και σίγουρα έχει μεγαλύτερη πίεση. Η πίεση όμως είναι προνόμιο. Σημαίνει ότι παίζεις μεγάλα παιχνίδια. Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε ότι έχουμε πίεση».

Για το καθεστώς συμμετοχής του Χασάν Μάρτιν: «Η προπόνηση θα δείξει πολλά. Γενικά είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο, προοδευτικά βελτιώνεται, αλλά στην ουσία δεν μπορώ να πω γιατί χθες μπήκε στην προπόνηση».

Για τις εξαιρετικές μονάδες της Μονακό όπως ο Μπέικον και ο Τζέιμς: «Πιστεύω πάντα στην ομάδα, δεν πιστεύω στους μπροστάρηδες. Ο Χαλ και ο Λι δεν παίζουν καλά; Ο Μπέικον είναι σίγουρα ένας πολύ καλός επιθετικός παίκτης, ειδικά σε iso καταστάσεις. Έχουμε ένα πλάνο για να παίξουμε εναντίον του, όμως εγώ θεωρώ πως οι ομάδες κερδίζουν και χάνουν τα παιχνίδια».

Παπανικολάου: «Δεν θα ήθελα να είμαι παίκτης της Μονακό»

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στην ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν κάνει sold out. Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το Game 5: «Μπορεί να ακουστεί κλισέ. Μιλάμε όμως για μια πρόκριση σε Final Four. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας. Είναι μία μεγάλη σειρά, στα προηγούμενα ματς έγιναν πολύ δυνατές μάχες, όμως τώρα όλα αυτά πάνε περίπατο.

Είναι ένα ματς "ο θάνατός σου η ζωή μου". Θεωρώ πως γενικά είμαι μια πετυχημένη χρονιά για εμάς. Έχουμε μπροστά μας μια μοναδική ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου ξαναεμφανιστεί».

Για την τακτική και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός: «Μετά από τέσσερα παιχνίδια είναι δύσκολο να βάλεις νέα κομμάτια σε θέμα τακτικής. Θα συμφωνήσω με τον κόουτς, ο τρόπος που θα μπεις στο παιχνίδι στην αρχή και θα παίξεις για 40 λεπτά είναι πολύ κομβικός.

Έχουμε δείξει σε αυτό το γήπεδο και μαζί με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που είδαμε πρόσφατα, πως μπορούμε να βγάλουμε αστείρευτη ενέργεια και όλοι δείχνουμε έτοιμοι για αύριο να παρουσιαστούμε δυνατοί».

Για την πίεση που φέρνει το γεγονός ότι το Game 5 γίνεται στο ΣΕΦ: «Δεν συμφωνώ. Αν ήταν έτσι δεν θα παλεύαμε όλη τη χρονιά για το πλεονέκτημα έδρας. Το πλεονέκτημα αυτό σημαίνει, να παίζεις το Game 5 στην έδρα σου, στο γήπεδό σου, με τον κόσμο σου.

Όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος δίνει ενέργεια στην ομάδα και όχι το αντίστροφο. Είναι μεγάλο προνόμιο να έχουμε τον κόσμο μας, ο οποίος, σε ένα γήπεδο που δεν είναι άκρως μπασκετικό, όλοι το ξέρουμε αυτό, καταφέρνει να δημιουργήσει μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα. Προσωπικά δεν θα ήθελα να είμαι παίκτης της Μονακό αύριο».

Για την πίεση που αισθάνοναι οι παίκτες σε τέτοιους αγώνες: «Όλοι όσοι κάνουμε αυτό που αγαπάμε και κάνουμε αθλητισμό, ονειρευόμαστε να παίξουμε παιχνίδια που κρίνουν τίτλους και προκρίσεις στο Final Four. Περισσότερο είναι μία ευκαιρία για όλους μας, παρά ημέρα πίεσης.

Η ομάδα ήδη έχει πετύχει τον αρχικό της στόχο και πλέον έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία. Έτσι το αντιλαμβάνομαι και εγώ και οι συμπαίκτες μου, γιατί δεν ξέρεις πότε η ζωή θα φέρει ξανά άλλη μια τέτοια ευκαιρία».

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός-Μονακό: Αλλαγή από την Ευρωλίγκα - Η νέα ώρα του Game 5

Μονακό - Ολυμπιακός 78-77: Το πρώτο match ball βρήκε σίδερο! - «Όλα για όλα» την Τετάρτη (4/5)