ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Η Ρωσία θα διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ για την ανταλλαγή κρατουμένων

Μπρίτνεϊ Γκράινερ
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένοι να συζητήσει με τις ΗΠΑ για ανταλλαγή κρατουμένων, μετά την καταδίκη της «σταρ» του WNBA.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ κρίθηκε ένοχη για κατοχή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών και το ρωσικό δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης εννιά ετών.

Το μέλλον της αθλήτριας θα καθοριστεί από τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και ΗΠΑ, με την πρώτη να δείχνει πλέον πιο διαλλακτική στην ανταλλαγή κρατουμένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ δεν απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων, αλλά μέσα στα πλαίσια που έχουν συμφωνηθεί από τον πρόεδρο Πούτιν και τον Τζο Μπάιντεν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.

Η πρόταση των Αμερικανικών είναι να γίνει ανταλλαγή της Γκράινερ με τον Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος έχει καταδικαστεί στις ΗΠΑ για εμπόριο όπλων. Μετά και την γνωστοποίηση της απόφασης, ο Λευκός Οίκος δέχεται έντονη πίεση από τις αντιδράσεις που υπάρχουν στη χώρα. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι έσπευσε να υπενθυμίσει ότι ισχύει ακόμη η πρόταση ανταλλαγής, την οποία χαρακτήρισα «σοβαρή».

Με τα τωρινά δεδομένα, μια ανταλλαγή είναι δείχνει να είναι η μοναδική διέξοδος για την 31χρονη μπασκετμπολίστρια του WNBA, ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα της. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνει κρατούμενη σε φυλακές της Ρωσίας μέχρι το 2031.

Σχετικές ειδήσεις