ΜΠΑΣΚΕΤ

NCAA: Το σήκωσε το Κονέκτικατ του Αποστόλη Ρούμογλου – Πέμπτος τίτλος από το 1999

NCAA
O Αποστόλης Ρούμογλου έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο στο NCAA
IG: @tolo.__

NCAA: Οι Κονέκτικατ Χάσκις του Αποστόλη Ρούμογλου ήταν οι θριαμβευτές της March Madness, κατακτώντας τον πέμπτο τίτλο της ιστορίας τους στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ!

Οι Χάσκις μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο τον τελικό του Final Four του Χιούστον, καθώς επικράτησε 76-59 του Σαν Ντιέγκο Στέιτ.

Το Κονέκτικατ σήκωσε για πέμπτη φορά στην ιστορία του, κατακτώντας όλους τους τίτλους τα τελευταία 24 χρόνια. Συγκεκριμένα, το 1999, το 2004, το 2011 και το 2014. Ο Νταν Χάρλι μπήκε στο πανθέων του κολεγίου, βαδίζοντας στα χνάρια των Τζιμ Καλχούν και Κέβιν Όλι.

Κορυφαίοι των Χάσκις ήταν ο γκαρντ Τρίστεν Νιούτον (19π., 10ριμπ.) κι ο Αντάμα Σανόγκο (17π., 10ριμπ.), ο οποίος αναδείχθηκε και Most Outstanding Player (βλ. το αντίστοιχο βραβείο MVP).

Αποστόλης Ρούμογλου, ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής

Ο Αποστόλης Ρούμογλου πάτησε για λίγο παρκέ, αλλά έτσι κι αλλιώς ως πρωτοετής περισσότερο κέρδισε σπουδαίες εμπειρίες, ακολουθώντας το όμορφο ταξίδι του Κονέκτικατ.

Ο 20χρονος γκαρντ από την Ξάνθη και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, πάντως, έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Αυτό που πλησίασε, αλλά δεν κατάφερε να κάνει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ το 2017.

TA HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις